bezár
 

építészet

2022. 07. 20.
Ismét meghirdetik a Népi Építészeti Program pályázatait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét meghirdetik a Népi Építészeti Program pályázatait Augusztus 1-jétől nyújthatnak be pályázatot a Népi Építészeti Program legújabb támogatáskérelmi körében olyan szervezetek vagy magánszemélyek, akik helyi vagy országos védettségű, népi építészeti emléknek minősülő épületet birtokolnak.

A magyar kormány által létrehozott Népi Építészeti Program a veszélyeztetett, műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvására, megőrzésére, fenntartására nyújt vissza nem térítendő támogatást népi építészeti értéket képviselő, helyileg vagy országosan védett épületek tulajdonosainak: szervezeteknek és magánszemélyeknek egyaránt - közölte a programot szervező Teleki László Alapítvány.

Tájékoztatásuk szerint ebben a támogatáskérelmi körben szakmai előkészítésre és felújításra igényelhető támogatás.

A szakmai előkészítésre kapott támogatás az ingatlan felújításához szükséges szakmai előkészítő dokumentációk elkészítésére fordítható, míg a felújítási támogatást a szakmai előkészítő dokumentációkkal már rendelkező tulajdonosok vehetik igénybe az épület részleges vagy teljes felújítására.

A Népi Építészeti Programban az odaítélhető vissza nem térítendő támogatás összege szakmai előkészítésre minimum 500 ezer, maximum 1,5 millió forint, épületfelújításra minimum 500 ezer, maximum 20 millió forint.

Az aktuális kiírás részletei itt érhetők el.

A támogatási kérelmeket augusztus 1-jétől lehet benyújtani a www.nepiprogram.hu honlapon elérhető online felületen; a határidő szeptember 14.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Egy látogatásra érdemes új célpont
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán
építészet

Claus Käpplinger (szerk.): Spaces of Intensity. 3h architects. Birkhäuser, 2020

Más művészeti ágakról

Varázslat egy nyáréjszakán a Tháliában
Dubinyák Réka: Ali, a magyar jezidi
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Tornyai Péter válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés