bezár
 

zene

2011. 06. 13.
Andy Bell operasztárként is megállja a helyét
Az Erasure frontembere az "O sole mio"-val tarolt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Andy Bell operasztárként is megállja a helyét Második hete fut már az angol ITV csatornán Myleene Klass műsorvezetésével a rendkívül népszerű "Popstar to Operastar" tehetségkutató show, melyben nagynevű énekesek tesznek kirándulást a könnyűzene világából az operaházak világába. Az idei évad egyik legesélyesebb versenyzője Andy Bell, az Erasure frontembere.
Andy BellAndy Bell-t remek hangi adottságai és a komolyzenéhez valamint a musicalek világához való vonzódása egyaránt predesztinálták arra, hogy részt vegyen a második évadában járó "Popstar to Operastar" című TV műsorban. 

Andy zenekara, a karrierje 25 éves fennállását ünneplő Erasure többször is kacérkodott már komolyzenei megoldásokkal a lemezein. Vegyük például az 1987-es "The Two Ring Circus" című albumukat, melyen néhány dalukat klasszikus zenei köntösbe öltöztették.

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/1o4FGb-CYAI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De megemlíthetjük 1992-es koncertturnéjukat is - aminek keretében először jártak Magyarországon -, ahol Andy mély átéléssel énekelte Judy Garland Oscar-díjas dalát az "Óz, a csodák csodájából".

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/x3nP81LH2oM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aztán ott van Peter Hammill Edgar Allan Poe novellájából készült operája, a "The Fall of the House of Usher" ("Az Usher ház vége"), melyben Andy Bell-re osztották Montresor szerepét.

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/eHEhHWbVOjY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az Erasure 2005-ös turnéja során pedig, az "Ave Maria"-t hallgathattuk meg Andy lélekemelő előadásában.

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/AM6tutzGlxs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Egy biztos, az Erasure frontembere nem véletlenül szerepel a popszárokat operaénekesi szerepkörben megmérettető tehetségkutató műsorban. Első ottani fellépése - és továbbjutása - is ezt bizonyítja.

Katherine Jenkins mezzoszoprán énekesnő és Rolando Villazón tenor énekes mentorálásával a több mint százéves nápolyi dalt, az "O sole mio"-t adta elő - kellő alázattal, de tudása legjavát felvonultatva.

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/8iZPbSL2EsE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kíváncsian várjuk a verseny végkimenetelét és nagyon szorítunk ennek a méltán népszerű popénekesnek, hogy Darius Campbell után idén ő vehesse át az első helyezettnek járó díjat!

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés