bezár
 

film

2011. 11. 05.
Novemberben is magyarhangya vetítések az Odeonban
2011. november 7-17., Odeon Lloyd mozi, 1136, Bp. Hollán Ernő utca 7.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Novemberben is magyarhangya vetítések az Odeonban Meztelenkedés, háború, felnőtté válás, kulináris kalandok, pszichológia, pedagógia, Északi szél. Novemberben is folytatódik a magyarhangya és az Odeon együttműködése.
November 7.hétfő 18:30
magyarhangya ajánlja: Huncut felhőcske


A Huncut felhőcske vidám és szertelen film, melyben a helyenként durva, a pornográfia határát súroló jelenetek közé vidám, NDK-s ajándékkosár-szerű bohókás betétdalok kerülnek. A rendező többi filmjénél (Neonisten gyemekei, A folyó, A lyuk) talán nehezebben emészhető, már csak a stíluskavalkád miatt is - sokakat biztosan zavarni fog a leplezetlen szexualitás, mások az elidegenítő betétek láttán jönnek zavarba. Ám aki ráakad a horogra, az egészen biztos soha nem felejti el ezt a darabot. 

Jegyár: diák és nyugdíjas 650 Ft, teljes 950 Ft 


November 8. kedd 
21:00
Odeon18 -
 a Téka ajánlja: Charlie Wilson háborúja

Egy piás pofa. Egy csinos pofi. Egy pofátlan profi. Ki mondta, hogy ennyivel nem lehet megdönteni a szovjet birodalmat? A Charlie Wilson háborúja elképesztő igaz történet arról, hogy egy képviselő, aki szerette jól érezni magát, egy houstoni milliárdos hölgy, aki szeretetett a jó ügyért harcolni, és egy CIA ügynök, aki szeretett egy jót harcolni, miképp szövetkeztek, hogy összehozzák a történelem legnagyobb titkos manőverét. További részletek a
 facebook eventen.
Jegyár: diák és nyugdíjas 650 Ft, teljes 9
50 Ft
 

November 14. hétfő 2
0:30 
Odeon18: Kacsaszezon 


Alig egy hónap van hátra, hogy az Odeon 18 éves legyen. Születésnapját 
olyan filmekkel várják, amelyek szereplői szintén a felnőttkor küszöbén ... Minden vetítés előtt játék, amely egyre közelebb visz a születésnapi meglepetésekhez.

Kacsaszeszon egy lakótelepi lakásban játszódik ahol két kamasz próbálja eltölteni "hasznosan", szülői felügyelet nélkül a vasárnapját. Flamának és Mokónak mindenük megvan: X-box, kóla, csipsz. Ám az idilli környezetet megzavarja egy szomszéd lány, akinél elromlott a sütő, egy áramszünet, és egy lassú pizzafutár. A film hűen tükrözi a mai gyerekek kreativitását és teljes érdektelenségét egyaránt. Ha nincs áram, akkor nincs videojáték, TV, rádió. Tehát semmit sem lehet csinálni. Vagy mégis?
Jegyár: diák és nyugdíjas 650 Ft, teljes 9
50 FtNovember 15. kedd 20:00 
Kopogó szemek: 
A csirke, a hal és a királyrák

Bocuse d'Or ihlette finom falatokkal várunk Titeket, a leghíresebb nemzetközi gasztronómiai versenyhez méltóan a kóstolásé, s az ízek harmóniájáé lesz a főszerep, miközben HANG koncert kíséri majd a háttérből a kulináris kalandozásokat. 21:00 órától pedig friss gasztronómiai tapasztalatokkal s telihassal lehet beülni a várva várt filmre. A film egy izgalmas gasztronómiai dokumentumfilm, amely Jesús Almagro, Spanyolország egyik legismertebb szakácsmesterének küzdelmét mutatja be a gasztronómia világbajnokságaként emlegetett Bocuse d’Or szakácsversenyen. A speciális vetítésre csak foglalás alapján, a foglalás után két napon belül átvett jegyekkel fogadnak nézőket. Jegyár: 199
0 Ft. További fontos információk a facebook eventen.


November 16. szerda 
20:00
pszichologia.com filmklub
Szerelem, pasta, tenger

A mostani vetítés utáni beszélgetésen a családi tradíciók és másság, tolerancia és öszetartás témáit járja körül Puzsér Róbert meghívott szakértőkkel: Birtalan Balázs, Rózsa Krisztián és Faix-Pruknekr Csilla társaságában. További információk a pszichologia.com oldalon.


November 17. csütörtök 18:00 
Pedagógiai filmklub: Vidéki tanító

Folytatódik a pedagógiai vetítéssorozat 
Bohdan Sláma filmjével. Fiatal, ambiciózus, ám kissé félénken mozgó férfi érkezik a cseh kisváros iskolájába; Petr egyenesen Prágából jött, hogy az itteni nebulókat biológiára tanítsa. Érkezésén legjobban maga az igazgató csodálkozik: úgy gondolja, az új tanerő bajba került előző munkahelyén, önszántából ugyanis nem vállalna egy ilyen Isten háta mögötti helyen munkát, egyben azt is gondolja, fél évnél többet nem fog itt tölteni.

Jegyár: pedagógusigazolvánnyal 600 Ft, teljes 950 Ft


November 17. csütörtök 20:15
Északi szél, Prizma: Gengszterek fogadója

A film után Pálos Máté beszélget a nézőkkel a filmről. A további programok a
 facebook eventen. A filmklub ideje alatt az Odeon Lloyd moziban kedvezményes, 500 Ft-os áron vehetitek meg a Prizma bármely, eddig megjelent számát.

Jegyár: diák és nyugdíjas 650 Ft, teljes 950 Ft
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Benedek Ágotával, a film forgatókönyvírójával beszélgettünk
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés