bezár
 

zene

2008. 08. 01.
Négyoktávos szenzáció
Klazz Brothers & Edson Cordeiro: "Klaz Meets The Voice"
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négyoktávos szenzáció Crossover a javából szemptemberben, a MÜPÁban: a Klazz Brothers és a brazil csodaénekes, Edson Cordeiro lépnek fel Klazz Meets Cuba című albumukkal. Varázsfuvolától Joplinig, négy oktávon!
Három különleges, klasszikus zenén és jazzen nevelkedett, mindkettőt magas színvonalon művelő muzsikus alkotja a drezdai Klazz Brothers együttest. Kilian Forster, a Drezdai Filharmonikusok szólóbőgőse Leonard Bernsteinnel és Herbert von Karajannal is együtt dolgozott, mielőtt megalapította volna a Drezdai Filharmónia Jazz Zenekarát, amelynek karnagya, hangszerelője és dirigense is egyben. A billentyűs Tobias Forster Münchenben és Weimarban tanult klasszikus és jazz-zongorát, majd olyan muzsikusokkal lépett fel, mint Betty Carter, Clarence Penn, David Backer, Cyrus Chesnut és Roby Lakatos. Az ütős Tim Hahn Drezdában, Rotterdamban és Los Angelesben tanult, majd a MerQury tagjaként végigturnézta Európát a We Are the Champions musicallel.
Klazz Brothers & Edson Cordeiro
Az utóbbi évek legsikeresebb klasszikus crossover zenészei Classic Meets Cuba című albuma világszerte több, mint 130.000 példányban talált gazdára, amiből 45.000 csak Németországban kelt el. Állandó újat keresésük, a kihívások iránti fogékonyságuk hozta létre a Klazz Meets the Voice projektet, amelyben a négyoktávnyi gyönyörű hanggal rendelkező brazil „fenegyerek”, Edson Cordeiro a partnerük. A hétéves korától éneklő, egyházi kórusban nevelkedő, általában csak a „kultikus énekesként” emlegetett Cordeiro könnyedén elegyíti az operaáriákat a brazil könnyűzenével, a szambával, a rockkal. Énekel portugálul, spanyolul, németül és angolul, a debütálása utáni második évben már 200.000 ember előtt lépett fel különböző brazil városokban, magától értődő természetességgel fűzve egymás után az Éj királynőjének áriáját Mozart A varázsfuvolájából és Joplin Mercedes Benz című dalát.


(MÜPA)

Klazz Brothers & Edson Cordeiro
(Németország–Brazília)
„Klazz Meets The Voice”

2008. szeptember 19., 19.30
Fesztivál Színház

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés