bezár
 

art&design

2011. 11. 28.
Másodszor hirdettek nyertest a Fashion Video Festivalon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Másodszor hirdettek nyertest a Fashion Video Festivalon Másodszor választotta meg a nemzetközi zsűri a hazai divatszakma legjobbjait november 26-án. A 2011-es divat rövidfilm versenyen közel 400 kreatív szakember munkája került méltatásra.
Az idei Fashion Video Festival egyhetesre duzzadt programmal, egyedülálló kiállításokkal, izgalmas kerekasztal beszélgetésekkel és magyarországon eddig sohasem látott nemzetközi divatvideó- vetítéssel körítette a divatszakma mestereinek egyik legrangosabb versenyét. A divat rövidfilmes verseny programban 50 csapat nevezett alkotása került levetítésre, köztük 7 nemzetközi koprodukció. A legfiatalabb kreatív mezőnytől a szakma jelenlegi éllovasain keresztül a nagy mesterekig, mindenki képviseltette magát.

A nemzetközi zsűri, ahogyan tavaly, idén is az újszerű látásmódot, a kreatív koncepciót és a médium autentikus használatát díjazta. A zsűri tagjai: Maróy Krisztina (a Glamour magazin főszerkesztője), Oltai Kata (kurátor, a fesztivál egyik kontribútora), Jason Last (divatfotós és filmes szakember), Harry Weiler (a Not Just A Label egyik vezetője), Andreas Waldschütz (fotós és divatfilmes) és Adia Trischler (stylist, art director).
Fashion Video Festival 2011
A Fashion Video Festival 2011 díjazottjai pedig a következők:

1. helyezett: Tombor Zoltán – Vigh Dávid: Poor Celine
2. helyezett: Szabó Áron – Zsuzsanna Alexandrovna Marinka - Király Tamás: Eme molas
3. helyezett: Krasznai Zoltán: Six deadly sins of Mrs Herskin

Maybelline különdíj: Éder Krisztián - Visage: The water

FVF 2011 Blogger award: Baráti Vince: Take me into your skin

Mivel a rendkívül szoros mezőny számos szavazat egyenlőséget eredményezett, több kiváló munkát a zsűri külön dícséretben részesített. Ezek a követezők:

Barna Bálint – Eugenia Zsenya Bulah – Gróf: Parasomnia
Szombat Éva – Sármán Nóra: Sleeping Beauty
Daphne Samaras: 486
Baráti Vince: Take me into your skin
Gyarmati Dezső: Tense
Viszlay Márk: Celestial body
Móró Máté – Ráday Péter – Varga Noémi: Cut out
Fashion Video Festival 2011
A fesztivál nemzetközi szekciójában, információs vetítéseken 30 külföldi divatfilm került bemutatásra, a bevételt jótékonysági célokra felajánló Japán napon pedig 20 márka bemutatkozása történt meg. Európai premierje volt Jun Takahashi Undercover designer életét és munkáját bemutató Mirror című dokumentumfilmnek. Az aznapi kerekasztal beszélgetés során Vágvölgyi B. András (író, filmes), Fogt Linda (stylist) és Herold Henrietta (designer) a japán popkultúra és divat metszéspontjait ütköztette. Megtiszteltetés, hogy a fesztivál ezen napjáról a Mercedes-Benz Tokyo Fashion Week oldala is tudósított.
Fashion Video Festival 2011
A szakmai napot nyitó modell-kerekasztal-beszélgetés alkalmával először kapcsolódtak egy diskurzusba a különböző modellgenerációk képviselői, így Pataki Ági, Liebhaber Judit, Görög Zita, Varga Ágota és Barabás Heni. Ugyancsak elsőként rendezte meg a fesztivál a gyakorló és aktív divatfotósok gyűjteményes kiállítását, ahogyan tematikus Power Power Power című ruhainstallációja is sok elismerésben részesült. A plenáris konferencia előadásokon Oltai Kata az IT girl jelenséghez kapcsolódó hazai filmek hatásáról beszélt, Abodi Dóra a szuperhősök és a divat kapcsolatát boncolgatta, Szűcs Péter pedig Szatmári Judit viselettörténésszel és F. Dózsa Katalin művészettörténésszel beszélgetett a pesti divat egyedi vonásairól.

Összességében a Design Terminálban rendezett második Fashion Video Festival hete ismét bebizonyította, hogy a divatvideó új médiuma, illetve a rövidfilmes verseny köré csoportosuló kísérő rendezvények hangsúlyos és nemzetközi színvonalú divateseménnyel gazdagíthatják Budapestet.

A díjnyertes videók elérhetősége:

1. helyezett: Poor Celine
2. helyezett: Eme molas
3. helyezett: Six Deadly Sins of Mrs Herskin

Maybelline különdíj: The water

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra
Néma Júlia kerámiái kapcsán
Szyksznian Wanda grafikái a szentendrei Vinczemillben

Más művészeti ágakról

Hu Bo: An Elephant Sitting Still


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés