bezár
 

film

2012. 01. 21.
Mindent Hitlerről - Hitler hétvége a FilmBox Extra 1 műsorán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindent Hitlerről - Hitler hétvége a FilmBox Extra 1 műsorán Január utolsó hétvégéjén a FilmBox Extra 1 segítségével bárki bepillantást nyerhet a XX. század egyik leggyűlöltebb diktátorának életébe. A Hitler - A Sátán felemelkedése című kétrészes tévéfilm segítségével megismerhetjük Adolf Hitler életének titkait január 28-án és 29-én este kilenctől. Főszerepben Robert Carlyle, a BAFTA díjas világhírű brit színész.
"Adolf Hitler az egykori Osztrák–Magyar Monarchia területén született, 1889. április 20-án. A film végigköveti életét gyermekkorától egészen 1934-ig, amikor Németország abszolút uralkodójává vált. Tanúi lehetünk Hitler sikertelen erőfeszítéseinek, hogy nagy művész legyen, frusztráltságának, amint látja, miként hullik szét fogadott hazája az I. világháborúban, elhatározásának, hogy Németországot ismét saját lábára állítja azzal, hogy kihasználja a nemzetet sújtó gazdasági megpróbáltatásokat és a fusztrált népben rejlő antiszemitizmust.

Láthatjuk 1923-ban bekövetkezett letartóztatását, tanúi lehetünk heves szónoklatának a Mein Kampfról. Végigkövethetjük politikai előretörését a nemzeti szocializmus növekvő népszerűségének és a szenilis kancellár, hibás döntésének köszönhetően. Von Hindbenburg (Peter O'Toole) Hitler "semlegesítését" szerette volna elérni azza, hogy egy viszonylag jelentéktelen politikai poszthoz juttatta 1933-ban. Láthatjuk Hitler rövid ideig tartó románcát unokahúgával, Geli Rauballal, valamint hosszabb kapcsolatát Eva Braunnal."

Hitler - A Sátán felemelkedése 1. rész, 2012 január 28., 21:00 FilmBox Extra 1.
Hitler - A Sátán felemelkedése 2. rész, 2012 január 29., 21:00 FilmBox Extra 1.

A FilmBox csatornák kínálatában megtalálhatók neves rendezők filmjei, az egész világon nagy népszerűségnek örvendő tévé- és minisorozatok, továbbá sztárok közreműködésével készült, nagy költségvetésű tévés produkciók is. A FilmBox csatornák legnagyobb erősségei közé díjnyertes alkotások, híres hollywoodi filmek valamint európai mozi sikerek tartoznak.

Az SPI International filmcsatornák finanszírozásával és terjesztésével foglalkozik Kelet-Európában és a világ többi részén, fizetős (pay), alapszintű (basic) rendszerben több platformon. A csatornáink: FilmBox, FilmBox Plus, FilmBox Extra, FilmBox Extra 1, FilmBox Family és FilmBox HD csatornák műholdas- és kábelrendszereken egyaránt nagy sikernek örvendenek.

A FilmBox, FilmBox Plus, FilmBox Extra, FilmBox Extra 1, FilmBox Family and FilmBox HD csatornák jelenleg Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon érhetők el. Az SPI hamarosan új, full HD csatornákat indít. Ezen kívül csatornák indítását tervezzük Afrikában, Nyugat-Európában és Ázsiában.


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
irodalom

A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában
Mészöly és a háború, Kisoroszi, 2021. július 3.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés