bezár
 

art&design

2012. 02. 20.
Jelentkezési határidő hosszabbítás a MOME játéktervezési pályázatán!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által meghirdetett 1359 cm³ - Agyalj rajta! elnevezésű játékpályázatra eddig több mint 250 nevezés érkezett. A nagy érdeklődésre és a vizsgaidőszakra való tekintettel a kiírók úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a regisztrációs határidőt 2012. február 24-ig. Az egyedülálló országos játéktervezési pályázat fődíja 2.000.000 Ft!
A pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a MOME line – design műhely hirdette meg, az Országos Főépítészi Iroda támogatásával. A kétfordulós tenderen olyan korábban még nem publikált, kreatív, logikai, számítógépes vagy készségfejlesztő játékötleteket várnak, amelyek kreatív kihívást jelentenek, szórakoztatnak és örömet adnak használóiknak ugyanakkor méreteikben az emberi agy átlagos térfogatát - 1359 cm³ - nem haladják meg.

A pályázaton való részvételhez regisztráció szükséges, ahol február 24-ig csupán az alapadatokat (név, értesítési cím, telefonszám, e-mail cím) kell megadni. A játék koncepcióját az első fordulóig, március 19-ig kell elkészíteni, a második fordulóba jutottaktól pedig május 7-ig már működő prototípust is vár a zsűri.

A játéktervezési pályázat kétfordulós és részben meghívásos, részben nyílt. A meghívott tíz tervezőcsapat a Pos1t1on, Heonlab, The Garden Studio, Mauer-Kucsera-Elek, madeworks, Tervhivatal, Kis Bence és Nagy Ágoston, Samu Bence, Balogh Balázs és a Csomix, valamint Toronyi Péter.

A MOME komoly eredménynek tartja, hogy egykori tanárát, a kevés közszereplést vállaló, világhírű feltalálót sikerült megnyernie a zsűri elnökének. „A fiatal designerek számára az is komoly megtiszteltetés és próbatétel lehet, hogy munkájukról Rubik Ernő mond ítéletet” – nyilatkozta a MOME kommunikációs igazgatója, Petri Zsolt.

A pályázat teljes szakmai zsűrije:
Rubik Ernő, építész - a zsűri elnöke
Kopek Gábor, fotográfus, médiaművész
Turányi Gábor, építész
Dr. Freund Tamás, agykutató
Kelle Antal Artformer, képzőművész
Tóth Krisztián, vezérigazgató/kreatívigazgató
Fabricius Gábor, kreatív
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

Vörös? Vörös! Vörös? Vörös!
Élménybeszámoló a Hegyvidék Galéria „Estély a vörös kertben” című online kiállításáról
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés