bezár
 

zene

2008. 09. 29.
Telt ház előtt, három órán át: Hobo Blues Band
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Abszolút telt ház előtt, több mint három órán át tartott a Hobo Blues Band harmincéves jubileumi koncertje. A zenekar mai tagjain kívül fellépett egyebek között Tátrai Tibor, Deák Bill Gyula és sok más élvonalbeli zenész, aki valaha együtt játszott Hobóval.

prae.hu

Kevéssel nyolc óra előtt a mai zenekar kezdett Cserhalmi György színművész felkonferálásával. Földes László Hobo Fehér Géza gitárossal, Nagy Szabolcs billentyűssel, Gyenge Lajos dobossal és Hárs Viktor basszusgitárossal hamar megteremtette az ünnepi hangulatot, a közönség már az első számoktól kezdve ünnepelte az együttest.

A programot összeállító Hobo hamar színpadra szólította az első vendégeket: nagy ünneplés fogadta Tátrai Tibort, Kőrös Józsefet, Póka Egont, Pálmai Zoltánt és Deák Bill Gyulát. Az együttes három évtizedes történetének legjavát vette elő: elhangzott a Kopaszkutya, a 3.20 blues, a Hey Joe, a Jim Morrison és sok más közönség-kedvenc dal. Szeretettel fogadta a hallgatóság a kevésbé ismert gondolatébresztő számokat is.

Hamarosan érkeztek a többi, egykori zenésztársak, Tóth János Rudolf, Solti János. Beszállt Pribojszki Mátyás és Vaszko Krpkata bolgár szájharmonikás, billentyűs hangszereken pedig Fuchs Dávidot, az együttes korábbi, már nem élő tagjának, Fuchs Lászlónak a fiát hívták be. Sokak szerint különösen Tátrai volt elemébe, de a mostani szólógitárosnak sem kellett szégyenkeznie. Játszottak a Vadászat című lemezről, amelynek "folytatása", a Bolondvadászat a ezekben a napokban jelenik meg a hozzá tartozó könyvvel együtt. Elhangzott a Fattyú, Közép-európai Hobo Blues. A két és fél órás koncert után bő félórás ráadás következett az összes fellépővel, többek között az Enyém, tied övé, a Jó nekem a Trabant és más sikerdalokkal.
nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés