bezár
 

zene

2013. 04. 09.
Gastroblues Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ egyik legjobb gitárosának tartott amerikai Al Di Meola is fellép az idei Gastroblues Fesztiválon. A zenét és gasztronómiát ötvöző rendezvényt július első hetében rendezik Pakson.
A huszonegyedik fesztivál külföldi fellépői a blues, rock, a progresszív rock, valamint a dzsessz műfaj képviselői. A koncertsorozat, amelyhez ezúttal is társul borbarát találkozó, illetve főzőverseny, július 1-től 7-ig tart. A koncertek zömét péntektől vasárnapig rendezik – mondta Gárdai György főszervező az MTI-nek.
    
Al Di Meola legújabb műsorával érkezik Paksra. A virtuóz gitáros az év elején a londoni Abbey Road stúdióban rögzített néhány Beatles-szerzeményt, valamint az előttük tisztelgő saját kompozícióit. Pakson ezeket mutatja be egy másik gitáros és egy ütőhangszeres, valamint a Sturcz Quartet kíséretével. Al Di Meola legutóbb idén februárban lépett fel Magyarországon, Leslie Mandoki és barátai koncertjén a Művészetek Palotájában. Paksi koncertjét július 7-re, vasárnapra tervezik.
   
Dana Fuchs személyében először jön tengerentúlról női előadó a fesztiválra. Zenekara, a The Dana Fuchs Band 2003-ban jelentette meg első CD-jét, az énekesnő közben egy Off Broadway musicalben, a Love, Janis-ben szerepelt. A szerephez nyolc nap alatt húsz Janis Joplin-dalt és egy 52 oldalas szövegkönyvet tanult meg. "Dana éneke felidézi a fülledt, érzéki Janis Joplint, a hatvanas évek végi Rolling Stones energiájával" - fogalmazott Gárdai György.
   
Szintén Paksra várják hetvenes években sikeres, nemrég újjáalakult szlovák progresszív rock zenekart, a Collegium Musicumot, amelynek tagjai klasszikus szerzők, többek között Bartók Béla műveit is feldolgozták. A csaknem négy évtized szünet után fellépő együttes koncertje igazi csemegének ígérkezik.
   
A tervek szerint július 6-án szombaton lép színpadra a Gastroblues-on a rekedtes hangú, igazi showman amerikai Eric Sardinas, akit a világ egyik legjobb blues slide gitárosaként tartanak számon. Várhatóan aznap játszik Pakson Andrea Braido olasz gitáros, aki már kétszer járt a fesztiválon: először nyolc évvel ezelőtt Jimi Hendrix-műsorral érkezett, a következő fesztiválon pedig a Twin Dragons zenekarral lépett fel.

A csapat azóta újjászerveződött Nathaniel Peterson basszusgitáros-énekessel, Fulvio Feliciano gitárossal és Roberto Pirami dobossal.
A főszervező elmondta, hogy a program még nem végleges, több előadóval folynak a tárgyalások.

Pakson játszott már például a Nashville Teens, a Spencer Davis Group, a Yardbirds, az Animals, a Nazareth, a Ten Years After, a Colosseum, Glenn Hughes, Mick Taylor, Keith Emerson, Chris Farlow, Ken Hensley, Rick Wakeman, valamint az azóta elhunyt Jon Lord.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében
avagy tudósítás az interpretáció és az improvizáció határvidékérő
Bartók Béla halálának 75. évfordulójára

Más művészeti ágakról

irodalom

Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet) Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet)
Verses regényrészlet a Prae folyóirat Ragály-számából
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
film

Berlinale – sztárok nélkül
Se sztárok se közönség, így kezdődik a Berlinale
színház

Arcközelik a színpadon Arcközelik a színpadon
Garaczi László: Végre egy kis csönd - a K:ortárs sorozatában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés