bezár
 

film

2013. 10. 04.
Hatvan rövidfilm van versenyben a marosvásárhelyi Alter-Native fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonhat ország hatvan rövidfilmje fog versenyezni az idei marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztiválon, amelyet huszonegyedik alkalommal rendeznek meg novemberben az erdélyi városban - közölték pénteken a szervezők.
Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint véget ért az előzsűrizés, amely nyomán összesen hatvan alkotást tartottak érdemesnek, hogy részt vegyen a november 6. és 10. között sorra kerülő nemzetközi rövidfilmfesztiválon.
   
A szeptember 21-i határidőig 53 országból 874 rövidfilmet neveztek be a versenyre, ezek közül 717 jutott el a szervezőkhöz, és ebből válogatták ki a megmérettetésre kerülő rövidfilmeket, amelyekből tizenegy órás versenyprogram állt össze.
   
A kiválasztott legtöbb rövidfilm - 8-8 darab - francia, illetve spanyol rendezők munkája, 6 kisfilm Magyarországot képviseli, 5-5 Romániát és Iránt, de vannak horvát, német, orosz, ukrán, amerikai és angol kisfilmek is.
   
Az idén különösen sok jó alkotás érkezett animációs film kategóriában, ezekből 27-et válogattak be a versenyprogramba, amelyet 23 kisjátékfilm, valamint 5-5 dokumentum- és kísérleti film egészít ki.
   
Az előzsűri tagja volt Durst György producer, Radu Vasile Igazság vizuális művész, rendező, Schneider Tibor rendező-operatőr és Marcel Tintar film- és színházi rendező.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés