bezár
 

zene

2015. 03. 17.
HARD ROCK RISING
A világ legnagyobb zenekari tehetségkutatója Magyarországon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HARD ROCK RISING 2015. áprilisában a budapesti Hard Rock Cafe (HRC) harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő Hard Rock Rising – Global Battle of the Bands nevű tehetségkutatóhoz. A versenyben azok a városok vehetnek részt, ahol HRC található. Idén hat együttes jutott a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe. A nyertes április végén több száz dollárral és egy barcelonai utazással gazdagodik, amely során felléphet a nemzetközi Hard Rock Rising Feztiválon.

A HRC még januárban hirdette meg a versenyt a hazai együttesek számára, amelyre maximum ötfős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást. Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com oldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja alkotta.

A zenekarokat a közönség juttathatta tovább – egy kattintással a HardRockRising.com oldalon keresztül. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt bandát pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, valamint az egyéb közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján. A hat legjobban szereplő zenekar a következő: Vörös Kaktusz, Satisfiction, Junkie Jack Flash, The Pills, The Winter Totem, Indian Joe Band.

Az elődöntőkön a zenekarok kettesével állnak a közönség elé, egy-egy 45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. A háromtagú zsűri összhangzás, eredetiség és énektudás alapján ad pontokat a zenekaroknak, de értékeli a közönségvonzó képességet, valamint a rajongótábor és a zenekar közösségi médiában mutatott aktivitását is. A három legtöbb pontot szerző zenekar jut a döntőbe, a nyertes pedig 1000 dollárral és a továbbjutással lesz gazdagabb.

HRC

A világon megtalálható Hard Rock Rising helyszíneket öt régióba rendezték, amelyben a helyi döntők nyerteseit méri össze a nemzetközi zsűri. Minden régióban egy zenekart juttathatnak tovább, aki utazik Barcelonába, hogy a Hard Rock Cafe-ban megrendezett élő döntőn részt vegyen. A bandák harcának abszolút győztese pedig a Hard Rock Rising Barcelona Fesztiválon adhat saját koncertet a több, mint 60 ezer néző előtt.

,,A Hard Rock 2010 óta szervezi a Hard Rock Rising nevű tehetségkutatóját, amelynek hatására immáron több mint 15 ezer banda mutatkozhatott be a nagyközönségnek minden évben. Nagyon várjuk az új tehetségeket, akiket támogathatunk azzal, hogy bemutatjuk őket az új rajongóiknak, és sok új lehetőséghez juttathatjuk őket, amelynek hatására sokkal szélesebb körben válnak ismertebbé“ – jegyezte meg John Galloway, a Hard Rock International alelnöke.

Az elődöntők időpontjai: 2015. április 8., 15., 22. (szerda) esténként 20 órától. A belépés ingyenes!

Döntő: 2015. április 29. (szerda) 21 óra, amikor eldől, hogy a 3 legtöbb pontot elérő zenekar közül ki képviseli Magyarországot a nemzetközi verseny regionális fordulójában.

Az elődöntők és döntő helyszíne a budapesti Hard Rock Cafe.

A zenekarokról további információk:
 

Vörös Kaktusz:

http://www.reverbnation.com/1669561, https://www.facebook.com/voros.kaktusz/

Satisfiction:

www.reverbnation.com/2234698https://www.facebook.com/satisfictionrock
Junky Jack Flash:

www.reverbnation.com/4658578https://www.facebook.com/junkiejackflash
The Pills:

 www.reverbnation.com/4633708
The Winter Totem:

www.reverbnation.com/4643245https://www.facebook.com/thewintertotem
Indianjoe Band:

www.reverbnation.com/4641329https://www.facebook.com/pages/Indi%C3%A1n-Joe-Band/149810511695679

nyomtat

Szerzők

-- L. Horváth Katalin --


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés