bezár
 

zene

2015. 08. 29.
Stohl veszi át Alföldi szerepét
A Jétékkészítő – újratervezve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új rendezésben, új és régi szereplőkkel, új és régi dalokkal, egyedi, hazai produkcióban még nem látott látványtechnikával állítják idén decemberben újra színpadra a tavalyi év szuperprodukciójának is nevezett, A Játékkészítő című pop-show-musicalt. Alföldi Róbertet Stohl András váltja a címszerepben, a rendező Böhm György lesz, a látványvilágért Bordos Zsolt, világhírű 3D mapping művész felel. A helyszín ezúttal a SYMA Csarnok lesz karácsonykor és azt követően, december 26-án, 27-én, 28-án és 29-én

A Játékkészítő

,,Tavaly egy nagy álmunk vált valóra, hiszen életre hívtuk és sikerre vittük az első olyan pop-show-musicalt, amely nem egy ismert, már befutott külföldi előadás adaptációja, hanem hazai alkotógárdával készült ’vegytiszta’ magyar produkció, a meseirodalomból ismert szereplőkkel"– mondta Illés Gabriella, a darabot létrehozó TulipánTündér Produkció vezetője a Gellért Szállóban tartott sajtótájékoztatón. Az itthon ,,műfajteremtő”, a mese szövevényét látványos show-elemekkel ötvöző pop-musicalt négy nap alatt több mint 45 ezren látták, ami önmagában egyedülálló teljesítmény. ,,Rengeteg visszajelzést és megerősítést kaptunk, hogy állítsuk újra színpadra a darabot, mi azonban egy olyan változatban gondolkodtunk, ami a tavalyi előadáson részt vevő nézőinknek újat jelent, az új közönség viszont ízelítőt kap az eredeti meséből is" – mondja a producer. Így született meg A Játékkészítő ,,revival”, az előadás újraálmodott változata, amit idén karácsony után mutatnak be, ezúttal a SYMA Rendezvényközpontban.

Amint azt a producer elmondta, azért váltottak helyszínt, mert a korábbi nem felelt meg az idei ,,egyedi és megismételhetetlen” előadás igényeinek. ,,Év eleje óta dolgozunk az előadásokon, hiszen ahhoz, hogy egy ilyen volumenű produkciót létrehozzunk, nagyon sok mindennek kell összeállnia a háttérben. Az újdonságok, a technika, a legkisebb és a legnagyobb építőkockák helyére kerülése mellett komoly szervezést igényel az is, hogy Magyarország vezető művészei egy produkció erejéig, együtt szerepeljenek. Oroszlán Szonja, Kamarás Iván, Király Viktor és a világhírű Bordos László Zsolt 3D mapping művész például csak a mi kedvünkért lesz ez időszakban Magyaroszágon" – mondta  Gabriella.

Parádés szereposztás

Nem csupán a helyszín újul meg, de a színész- és alkotógárda is bővül, változik. A szereposztás ismét parádés, ezúttal a címszerepet Stohl András játssza, miután Alföldi Róbert egy korábban már lekötött külföldi rendezés miatt nem tudta elvállalni a szerepet. ,,Amikor tavaly év végén a producer asszony felkért a folytatásra, mondtam, hogy nagyon köszönöm a lehetőséget, de abban az időben Dél-Koreában fogok dolgozni"– árulta el Róbert. ,,Amikor arról beszéltünk, ki lehetne a Játékkészítő, szinte egyszerre mondtuk ki Stohl András nevét."

Alföldi Róbert

,,Tavaly sokat hallottam az A Játékkészítőről, nem is lehetett nagyon megkerülni, hisz’ szinte minden erről szólt, de eléggé elfoglalt voltam ahhoz, hogy alaposabban odafigyeljek rá" – mesélte Stohl András, az új Játékkészítő. ,,Amikor felmerült a nevem, beszéltem többekkel, Hajdu Steve-vel és Szabó Győzővel is, akik megerősítettek abban, amit gondoltam: sok lehetőség van ebben a darabban. Ráadásul megismerve a megújulás elemeit, biztos vagyok benne, hogy meghatározó élményt nyújtunk majd kicsiknek s nagyoknak egyaránt."

A tavalyi előadás sztárjai, Szabó Győző, Hajdu Steve, Oroszlán Szonja, Nagy Feró, a Király testvérek, Radics Gigi és Hien mellé csatlakozik még Kamarás Iván és Vastag Csaba s öccse, Tamás valamint Csík Sándor, a Megasztár és A Nagy Duett énektanára.

 

nyomtat

Szerzők

-- L. Horváth Katalin --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés