bezár
 

színház

2016. 08. 22.
Visszatér a Tévedések vígjátéka a Szegedi Szabadtéri Játékokra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tavaly szakmai és közönségsikert arató Shakespeare-darabbal, a Tévedések vígjátékával zárul szombaton az alapításának 85. évfordulóját ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada - tájékoztatta a rendezvény sajtóreferense az MTI-t.

Fábián Barbara emlékeztetett arra, hogy tavaly tizenhárom év után mutattak be újra Shakespeare-művet a fesztivál nagyszínpadán, a Dóm téren. Az előadást - a tőle megszokott lenyűgöző és monumentális látványvilággal - Kerényi Miklós Gábor állította színpadra.
    

Szkéné színház

A Budapesti Operettszínház művészeti vezetője úgy fogalmazott: Shakespeare nagyszerűsége többek között abban rejlik, hogy a közösségi, politikai és a személyes konfliktusokat kiválóan tudja ütköztetni egy történeten belül. A cselekmény Efezusban játszódik. A valószerűtlen eseményekben dúskáló darab a szereplők őrült reakcióit mutatja be, a személyiség megkettőződésének, elvesztésének félelmetes pillanatait. Nevetséges és egyben tragikomikus helyzetek jellemzik a Tévedések vígjátékát, vágyakban, felfedezésekben és meglepetésekben gazdagon.
    

A produkció szerepeire olyan népszerű színészeket sikerült megnyerni, mint Szinetár Dóra, Telekes Péter, Klem Viktor, Pálmai Anna, Molnár Piroska és Márton András. 
    

A Horgas Péter által tervezett díszlet középpontjában egy atommodellt megidéző hatalmas építmény áll, amely alapja helyet ad egy mai közel-keleti város bazárjának is. Az egzotikus környezet megidézését segítik a Füzér Anni megálmodta jelmezek, de feltűnik a színpadon tevecsikó, szamár és egy tuk-tuk is. Az előadás mozgástervező-koreográfusa Duda Éva, aki saját társulatának táncosai mellett a Közép-Európa Táncszínház művészeit, az Operett Akadémia és a PBS növendékeit is irányította.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés