bezár
 

art&design

2016. 09. 14.
Lezárult a Néprajzi Múzeum tervezésére kiírt közbeszerzés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lezárult a Városliget Zrt. által a Néprajzi Múzeum új épületének tervezésére kiírt közbeszerzés, így a napokban aláírhatják a tervezési szerződést a Napur építészirodával.

Az intézmény számára az Ötvenhatosok terén épül új, a jelenleginél a közönség, a műtárgyak és a dolgozók számára is lényegesen kedvezőbb feltételeket nyújtó épület - emlékeztetett szerdán Budapesten a Néprajzi Múzeum főigazgatója.
    

Kemecsi Lajos elmondása szerint az új épületben 2500 négyzetméteres időszaki kiállítótérrel rendelkeznek majd, de sokkal jobb körülmények között tudják bemutatni az állandó gyűjteményt, és a közönség kiszolgálása is jóval magasabb színvonalon történhet meg.
    

Nagyon előnyös, hogy mi mondhatjuk meg, milyen legyen az épület, nem kellett kompromisszumokat meghoznunk - méltatta a tervezőkkel való együttműködést a főigazgató, hozzátéve: a beruházás az ütemtervek szerint halad, így 2019 augusztusára kell elkészülnie az épületnek.
    

Kemecsi Lajos szólt a Néprajzi Múzeumban szeptember 22-én nyíló World Press Photo kiállításról is, amely minden évben az intézmény leglátogatottabb tárlatának számít.
Mint elárulta, a nemzetközi anyaghoz ebben az esztendőben is csak itt látható kísérőtárlatot rendeznek magyar fotográfusok munkáiból.
    

A Néprajzi Múzeum nagy sikerrel vett részt a Művészetek Völgyén, az Ördögkatlanon és a Sziget fesztiválon, az ősz folyamán pedig csatlakoznak a Kulturális Örökség Napjaihoz, a Múzeumok Őszi Fesztiváljához és az Ars Sacra fesztiválhoz is - számolt be.
A főigazgató hangsúlyozta, hogy a múzeumnak tudományos kutatóhelyként is fontos feladatai vannak, november 7-én például A szabadság kódjai című kiállításhoz kapcsolódva szerveznek tudományos konferenciát az 1848-as és 1956-os forradalmak tárgyi anyagának gyűjtéséről.
    

Az intézmény a néprajzi muzeológusok országos továbbképző központjaként is működik, így november 10-11-én Adatbázis, múzeum, oktatás címmel tartanak konferenciát arról, hogy a mai múzeumok miként találják meg helyüket a virtuális világban.
A főigazgató felhívta a figyelmet az intézmény nemrég indult, új honlapjára és online is elérhető, folyamatosan gyarapodó digitális gyűjteményére is.
    

Kemecsi Lajos elmondása szerint 2017. január 8-ig meghosszabbítják a Betlehem - "nagy dolgok a jászolnál történnek" című kiállítást, ezt követi majd a Néprajzi Kossuth téri épületében rendezett utolsó időszaki tárlat a lábbelik történetéről 2017 márciusától.

nyomtat

További írások a rovatból

art&design

Helyhez nem kötve Helyhez nem kötve
Árnyas Koppány Ákos festőművész kiállításáról
Keretek között - A hatvanas évek művészete Magyarországon (1958–1968) - Magyar Nemzeti Galéria
art&design

Tükörjáték Tükörjáték
Kassákizmus 1 - 2 - 3
art&design

Sztehló Lili és egyházművészeti munkássága Sztehló Lili és egyházművészeti munkássága
Sztehló Lili színpompás üvegablakainak nyomában, Barabás Villa, Budapest

Más művészeti ágakról

gyerek

Kucok és Klébzelet a Kultúrkúriában
A Klebelsberg Kultúrkúria áprilisi gyermekprogramjai
színház

Az önharag fekete tere Az önharag fekete tere
Az éjszaka a nappal anyja az Ódry Színpadon
Fatih Akin: Sötétben
gyerek

Az Ön gyermeke Kultúróvodába jár?
Huszonhat óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés