bezár
 

irodalom

2009. 03. 14.
Nyerhetsz Te is a JAK szlogeníró pályázatán!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyerhetsz Te is a JAK szlogeníró pályázatán! Egy verssor, egy könyvcím, egy szlogen egyformán beépül a nyelvünkbe, nyelvi-kulturális hagyománnyá válik. Nyelvében él a nemzet, nem mindegy tehát, milyen jelmondatokkal találkozunk. S ha útmutatót is várna még valaki: Dolgozni csak pontosan, szépen! - Várjuk a terveket a JAK szlogeníró pályázatra!
2009-ben húsz éves az önálló József Attila Kör, a korábban a Magyar Írószövetség szervezetébe tartozó FIJAK jogutódja. A JAK ezért igyekszik jobban megismertetni jelenét és múltját az irodalmi és a szélesebb értelmiségi közvéleménnyel, s hangsúlyozni a kulturális életben betöltött aktív szerepét.

Ehhez kapcsolódóan hirdetünk szlogeníró pályázatot – olyan rövid jelmondatot várunk, mely plakátokon és különböző kiadványokon elhelyezve képes bemutatni a szervezet jellegét, céljait, működését. (A JAK részletes leírását a www.jozsefattilakor.hu oldalon találni.) Nem csak JAK-tagok jelentkezését várjuk, de számítunk a tagság segítségére és ötleteire is. A beérkező szlogeneket az elnökség bírálja el. A nyertes tíz darab kötetet választhat a JAK-füzetek sorozatból.

Fenntartjuk annak lehetőségét, hogy ha egyetlen megfelelő színvonalú munka sem érkezik be, sikertelennek ítéljük a pályázatot.

A pályamunkákat kétféleképpen lehet leadni. Egyfelől annak a médiumnak a felületén, ahol megjelenik a felhívás (a literán az e cikkhez kapcsolódó kommentekben, a Könyvesblogon és a PRAE.HU-n az ott meghirdetett módon), másfelől elfogadjuk a pályázatokat az erre a célra létrehozott elektronikus postafiókban: jakszlogen@gmail.com. (Esetleges problémákkal, kérdésekkel is e címen lehet jelentkezni; kérjük, egy ember csak egy helyre küldjön egy szolgent.)

A pályamunkák mellett fel kell tüntetni a szerző nevét és e-mail címét.

Határidő: 2009. április 10.

Kiíró: József Attila Kör Irodalmi Egyesület
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés