bezár
 

építészet

2009. 03. 21.
Kulturális Örökségvédelmi Napok 2009-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kulturális Örökségvédelmi Napok  2009-ben Ebben az évben is megrendezésre kerül a KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI hétvége szeptember 19-20-án. A program ideje alatt országszerte sok száz épület kapuja nyílik meg a látogatók előtt, amelyeket máskor zárva találunk.
Több mint egy évtizede évről-évre egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az Európa Tanács és az Európai Unió által támogatott kontinentális kezdeményezés, az Európai Örökség Napjai. A Magyarországon Kulturális Örökség Napjai néven ismertté vált országos rendezvény keretében minden szeptember harmadik hétvégéjén ezrek és tízezrek indulnak felfedezőútra. Most is újra nyitnak az érdekes, vonzó épületek és helyszínek, készülnek az ajánlott sétaútvonalakon részt venni akarók, a vezetésekre és kiegészítő programokra kíváncsiak.

Az idei központi téma: SZAKRÁLIS TEREk, a Szakrális Művészetek Hete rendezvényével karöltve, szorosan összefonódva kerül megrendezésre a program (templomok, kolostorok, zsinagógák, sztúpák, kápolnák, imaházak, kálváriák, kegyhelyek, búcsújáróhelyek).

Országszerte, és a környező országokban is számos egyházi épület, de kortárs épület is bejárható, megtekinthető lesz. A kortárs épületek némelyikét tervezőjük ismerteti, mutatja be.

nyomtat

Szerzők

-- Répás Éva --


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés