bezár
 

színház

2018. 02. 06.
United Space of Ambivalence a Trafóban
Mészáros Máté kísérleti produkciója a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mészáros Máté ezúttal egy csak férfiakból álló táncelőadást hoz el a Trafóba. Az élőzenét Porteleki Áron szolgáltatja (akivel Mészáros már a Hinoki, illetve Hinoki 2.0 óta együtt dolgozik), miközben a táncosok ki-be járkálnak saját maguk rétegei, az egymásra rakódott előadások és a párhuzamos fikciók között. A művészek egy olyan kollektív alkotással rukkolnak elő, amelyben az akarat elcsúszik, a test dinamikus tárggyá válik, a szöveg pedig előtérbe kerül.

United Space of Ambivalence című produkcióban egy fehér, üres térben folyamatosan humorizáló, csípős dialógusokat folytató fiúbanda sajátos lépéseket tesz a néző zavarba ejtésére. A koreográfia központi kérdésévé válik a társulat saját művészete és esztétikája, miközben műfaji határát is átlépi. Az előadás címe az egymásra rakódó, de folyamatosan elcsúszó terekre reflektál.

Szkéné színház

United Space of Ambivalence

Alkotók, előadók: Bakó Tamás, Kelemen Patrik, Mikó Dávid, Téri Gáspár, Mészáros Máté

Zene: Porteleki Áron

Fénytervező: Bányai Tamás

Díszlet kivitelezés: Éltető András

Koreográfia, térkoncepció: Mészáros Máté

Producer: SÍN Kulturális Központ

Mészáros Máté koreográfus a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett. Később a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, majd külföldre ment, ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint például Ohad Naharin, Sharon Eyal, Amanda Miller vagy Roberto Galvan. Hat évig volt a belga fizikai színház, az Ultima Vez társulatának tagja. Jelenleg szabadúszó alkotóként és koreográfusként dolgozik.

Bakó Tamás Angelus Iván munkatársa a Budapest Kortárstánc Főiskolán, és rendkívül sokat dolgozik Goda Gáborral is.

Kelemen Patrik legutóbb a MU Színház Standing ground című táncelőadásában szerepelt, majd a Timothy and the Things: Vadászat című premierjében lesz látható, a Trafó Hazai pálya sorozatának márciusi állomásán.

Mikó Dávid alkotója a Fighting Gravity-nek, ami az újcirkusz világához kapcsolódik. Erőteljesen vonzódik ehhez a formanyelvhez a független alkotó, Téri Gáspár (ezt szemléltetik saját újcirkuszi produkciói is: Negyedik emelet tizennégy, Vaserdő), aki rendkívül sokoldalú táncos, de van, hogy dramaturgként szerepel (SOS lebegés), vagy konzultánsként jegyzik, például a Tótferi esetében, de szövegíróként is feltűnik az Etikett, avagy A  tökéletes ember című előadásban is.

Az előadás a SÍN-produkció gondozásában jött létre, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósul meg.

A legkülönfélébb stílusokat és táncos tapasztalatokat felvonultató United Space of Ambivalence a Trafó Kortárs Művészetek Házának nagytermében lesz megtekinthető a Hazai Pálya sorozat keretén belül az alábbi időpontokban:
 

2018. 02. 09. 20:00 (magyar nyelven)

2018. 02. 10. 20:00 (angol nyelven)
 

Interjú Mészáros Mátéval 

nyomtat

További írások a rovatból

színház

A halál geometriája A halál geometriája
Enyedi Éva: Lear halála – a Miskolci Nemzeti Színház előadása a Játékszínben
színház

Provokálnak, tehát vannak Provokálnak, tehát vannak
Pintér Béla és Társulata: Jubileumi Beszélgetések
Kurta Niké és Tési Dóra Doboz című előadása a Jurányiban
színház

Kinek az ügye? Kinek az ügye?
Az ügy – avagy a Normális Eljárás a Katona József Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés