bezár
 

színház

2018. 02. 06.
United Space of Ambivalence a Trafóban
Mészáros Máté kísérleti produkciója a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mészáros Máté ezúttal egy csak férfiakból álló táncelőadást hoz el a Trafóba. Az élőzenét Porteleki Áron szolgáltatja (akivel Mészáros már a Hinoki, illetve Hinoki 2.0 óta együtt dolgozik), miközben a táncosok ki-be járkálnak saját maguk rétegei, az egymásra rakódott előadások és a párhuzamos fikciók között. A művészek egy olyan kollektív alkotással rukkolnak elő, amelyben az akarat elcsúszik, a test dinamikus tárggyá válik, a szöveg pedig előtérbe kerül.

United Space of Ambivalence című produkcióban egy fehér, üres térben folyamatosan humorizáló, csípős dialógusokat folytató fiúbanda sajátos lépéseket tesz a néző zavarba ejtésére. A koreográfia központi kérdésévé válik a társulat saját művészete és esztétikája, miközben műfaji határát is átlépi. Az előadás címe az egymásra rakódó, de folyamatosan elcsúszó terekre reflektál.

Szkéné színház

United Space of Ambivalence

Alkotók, előadók: Bakó Tamás, Kelemen Patrik, Mikó Dávid, Téri Gáspár, Mészáros Máté

Zene: Porteleki Áron

Fénytervező: Bányai Tamás

Díszlet kivitelezés: Éltető András

Koreográfia, térkoncepció: Mészáros Máté

Producer: SÍN Kulturális Központ

Mészáros Máté koreográfus a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett. Később a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, majd külföldre ment, ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint például Ohad Naharin, Sharon Eyal, Amanda Miller vagy Roberto Galvan. Hat évig volt a belga fizikai színház, az Ultima Vez társulatának tagja. Jelenleg szabadúszó alkotóként és koreográfusként dolgozik.

Bakó Tamás Angelus Iván munkatársa a Budapest Kortárstánc Főiskolán, és rendkívül sokat dolgozik Goda Gáborral is.

Kelemen Patrik legutóbb a MU Színház Standing ground című táncelőadásában szerepelt, majd a Timothy and the Things: Vadászat című premierjében lesz látható, a Trafó Hazai pálya sorozatának márciusi állomásán.

Mikó Dávid alkotója a Fighting Gravity-nek, ami az újcirkusz világához kapcsolódik. Erőteljesen vonzódik ehhez a formanyelvhez a független alkotó, Téri Gáspár (ezt szemléltetik saját újcirkuszi produkciói is: Negyedik emelet tizennégy, Vaserdő), aki rendkívül sokoldalú táncos, de van, hogy dramaturgként szerepel (SOS lebegés), vagy konzultánsként jegyzik, például a Tótferi esetében, de szövegíróként is feltűnik az Etikett, avagy A  tökéletes ember című előadásban is.

Az előadás a SÍN-produkció gondozásában jött létre, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósul meg.

A legkülönfélébb stílusokat és táncos tapasztalatokat felvonultató United Space of Ambivalence a Trafó Kortárs Művészetek Házának nagytermében lesz megtekinthető a Hazai Pálya sorozat keretén belül az alábbi időpontokban:
 

2018. 02. 09. 20:00 (magyar nyelven)

2018. 02. 10. 20:00 (angol nyelven)
 

Interjú Mészáros Mátéval 

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Önélettánc Önélettánc
A Wayne McGregor Company a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Alexander Vantournhout-Bauke Lievens: Raphaël
színház

„You are my Destiny” avagy ki haljon helyetted? „You are my Destiny” avagy ki haljon helyetted?
Alkésztisz az Ódry Színpadon

Más művészeti ágakról

Metallica, Papp László Budapest Sportaréna, 2018. 04. 05.
art&design

Isten képmására Isten képmására
Kibékülés - Időszaki kiállítás a Pannonhalmi Főapátság Monostori Kiállítóterében
Beszélgetés Treszner Barbarával – Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal
art&design

A levegőről, különös tekintettel a vízre A levegőről, különös tekintettel a vízre
Freund Éva Glaswege című installációjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés