bezár
 

színház

2018. 02. 21.
A felső-ausztriai vidék titkai és bűnei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A felső-ausztriai vidék titkai és bűnei A Forte Társulat Thomas Bernhard  Az olasz férfi című elbeszélésére és más műveire épülő új koreográfiáját mutatja be a Trafó Kortárs Művészetek Házában február 23-án és 24-én.

Horváth Csaba koreográfus az osztrák író, Thomas Bernhard művein keresztül keres utat, hogy bemutassa a felső-ausztriai vidék gazdag birtokai mögött meghúzódó titkokat és vétkeket Vaterland című előadásában. A darab a Trafó hat tánc- és egy fizikai színházi előadást felvonultató, Hazai pálya elnevezésű új sorozatához tartozik.

Szkéné színház

Az előadás elsősorban Az olasz férfi című elbeszélésre épül, ugyanakkor a Kioltás és a Megzavarodás című kötetekre, valamint a múltfeldolgozás kiemelkedő drámájára, a Heldenplatz-ra is támaszkodik. Ez utóbbi látható volt már a Katona József Színházban is Máté Gábor rendezésében, a dráma egy család történetén keresztül elemzi a társadalomnak a fasizmushoz és antiszemitizmushoz való múltbéli és jelenlegi viszonyát.

A darab nem törekszik a kronologikusság felállítására, vagy akár egy lineális történet elmesélésre, pusztán a szembesítést vállalja, az állásfoglalásra késztető, fájdalmas témákat feszegető bernhardi univerzum tükrében. Míg a tiroli vadásztáncok világát megidéző koreográfiában csontok és emlékek kerülnek felszínre.

Az előadás látvány világát Rácz Attila szövegmontázsa és Antal Csaba absztrakt módon építkező díszlete határozza meg, melynek a színpad közepén kiemelkedő manuáliasn forgatható térelem az egyik fő darabja.

Vaterland február 23-án és 24-én lesz látható először a Trafóban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Üvegcipő a Vígszínházban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés