bezár
 

film

2018. 03. 06.
Egy szakítás túléléséről készült magyar kisjátékfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy szakítás túléléséről készült magyar kisjátékfilm A Nehru nem az indiai politikusról, hanem a budapesti Nehru partról szól, amely egy régóta időszerű szakítás helyszíne lesz Lippai Balázs kisjátékfilmjében. A film a cikkben is megtekinthető!

A Nehru egy, Lippai Balázs rendező és Kollár Dániel író páros ötletéből kibontott, ízig-vérig budapesti kisfilm. Akárcsak a közelmúltban a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan vagy a Semmi bogár, nemzedéki közérzetfilmként a Nehru is két fiatal szakítását és annak következményeit mutatja be igazán hitelesen, olyan jellegzetesen fiatalos budapesti helyszíneken, mint a Vittula vagy a címadó Nehru part.

Lippai Balázsnak és Kollár Dánielnek ez az első független játékfilmje. Saját forrásból készült, a szereplőket ismeretségi úton szerezték – köztük olyan színészeket, mint a Nemzeti Színház társulatában játszó Szabó Sebestyén Lászlót vagy a 2017-es Junior Príma díjas Patkós Mártont. A résztvevők közt megtalálható továbbá Farkas Krisztina, a Muzsik és Volkova zenekar énekesnője, vagy éppen RP Tyson pankrátor is.

Lippai Balázs korábban több zenekarnak készített videoklipet, többek közt Farkas Krisztina szereplésével is. Így nem meglepő, hogy a Nehruban is fontos szerepet kap a Muzsik és Volkova zenéje, de az egyik jelenetben a Halott Pénz és a Punnany Massif zenei munkásságát is „elemzik”. A 23 perces kisfilmet múlt nyáron forgatták, összesen öt este alatt, az idei január utolsó estéjén pedig teltház előtt mutatták be a Bem moziban.

A Nehru teljes terjedelmében megtekinthető itt:

nyomtat

További írások a rovatból

Joyraj Bhattacharjee: Ghya Chang Fou – Bengáli dark film a Mersz Klubban
Schwechtje Mihály: Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)
Rawson Marshall Thurber: Felhőkarcoló

Más művészeti ágakról

art&design

Leletek az esetleges és lehetséges együttállások rétegéből Leletek az esetleges és lehetséges együttállások rétegéből
Fodor János tárgyiasult iróniájáról
30. JAK-tábor, 4. nap
30. JAK-tábor 3. nap
Beszélgetés Szulyovszky Saroltával – Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés