bezár
 

film

2018. 03. 06.
Egy szakítás túléléséről készült magyar kisjátékfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy szakítás túléléséről készült magyar kisjátékfilm A Nehru nem az indiai politikusról, hanem a budapesti Nehru partról szól, amely egy régóta időszerű szakítás helyszíne lesz Lippai Balázs kisjátékfilmjében. A film a cikkben is megtekinthető!

A Nehru egy, Lippai Balázs rendező és Kollár Dániel író páros ötletéből kibontott, ízig-vérig budapesti kisfilm. Akárcsak a közelmúltban a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan vagy a Semmi bogár, nemzedéki közérzetfilmként a Nehru is két fiatal szakítását és annak következményeit mutatja be igazán hitelesen, olyan jellegzetesen fiatalos budapesti helyszíneken, mint a Vittula vagy a címadó Nehru part.

Lippai Balázsnak és Kollár Dánielnek ez az első független játékfilmje. Saját forrásból készült, a szereplőket ismeretségi úton szerezték – köztük olyan színészeket, mint a Nemzeti Színház társulatában játszó Szabó Sebestyén Lászlót vagy a 2017-es Junior Príma díjas Patkós Mártont. A résztvevők közt megtalálható továbbá Farkas Krisztina, a Muzsik és Volkova zenekar énekesnője, vagy éppen RP Tyson pankrátor is.

Lippai Balázs korábban több zenekarnak készített videoklipet, többek közt Farkas Krisztina szereplésével is. Így nem meglepő, hogy a Nehruban is fontos szerepet kap a Muzsik és Volkova zenéje, de az egyik jelenetben a Halott Pénz és a Punnany Massif zenei munkásságát is „elemzik”. A 23 perces kisfilmet múlt nyáron forgatták, összesen öt este alatt, az idei január utolsó estéjén pedig teltház előtt mutatták be a Bem moziban.

A Nehru teljes terjedelmében megtekinthető itt:

nyomtat

További írások a rovatból

64. Oberhauseni Rövidfilmnapok, 2018. május 3-8.
Garth Davis: Mária Magdolna
Armando Iannucci: Sztálin halála
Lichter Péter – Máté Bori: The Rub

Más művészeti ágakról

Anat Gov Jaj, Istenem! című darabja a Gólem Színházban
art&design

A művész mint intézmény A művész mint intézmény
A bécsi Kunstforum Man Ray kiállításáról
irodalom

Villamosság, jog és költészet találkozása az íróasztalon Villamosság, jog és költészet találkozása az íróasztalon
Turbuly Lilla: Alkonykapcsoló kötetbemutató a Margó irodalmi Fesztiválon
art&design

Felület, tér és tömeg határán Felület, tér és tömeg határán
Oláh Norbert Tűzfalak című kiállításáról a Kahan Art Space-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés