bezár
 

irodalom

2018. 03. 06.
Képalá címmel hirdetnek irodalmi pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Képalá címmel hirdetnek irodalmi pályázatot Képalá címmel a sajtófotó és irodalom viszonyát, a képekben rejlő történeteket kutató irodalmi pályázatot hirdet a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál.

Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás?- ezeket a kérdéseket járják körül az első alkalommal meghirdetett projekt keretében.

A szervezők 10 szerzőt kértek fel, hogy írjanak rövid prózát exponáláskor lezárt történetekből. A felkért írók Darvasi László, Grecsó Krisztián, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szöllősi Mátyás, Térey János, Tóth Krisztina és Totth Benedek, akik művei emellett olvashatóak lesznek a Könyvesblog és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ weboldalán is.

A kiírók emellett nyílt pályázatot is hirdettek, amelyre a kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a jelentkezőktől. A beérkezett pályaműveket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Margó Irodalmi Fesztivál és a Könyvesblog delegáltjaiból álló szakmai zsűri bírálja el. A pályázaton kizárólag korábban meg nem jelent, eredeti műveket fogadnak el.

A pályázók március 22-ig küldhetik be pályaműveiket. A felkért szerzők írásait, valamint a nyílt pályázat nyertesének szövegét április 5-én, a díjátadón, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház) olvassák fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés