bezár
 

színház

2018. 03. 08.
Bemutatták a Karenina, Anna című darabot
A József Attila Színház műsorra tűzte a Karenina, Anna című darabot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatták a Karenina, Anna című darabot A Karenina, Anna című darabot tűzte műsorra a József Attila Színház; a Tolsztoj műve alapján született előadást Létay Dóra címszereplésével, Telihay Péter rendezésében mutatták be.      

"Nagy András változatában minden sorsfordító találkozásra pályaudvaron kerül sor: hol Moszkvában, hol Szentpéterváron, hol a földbirtokossá lett Vronszkij vidéki birtokán, ahol a legfejlettebb nyugati technológiával épül a szerelmüknek is emléket állító Anna Karenina Pályaudvar."

Szkéné színház

Karenina, Anna

Létay Dóra elmondta: Nagy András Karenina, Anna címmel játszott Tolsztoj-értelmezését a szombati bemutatón jól fogadta a közönség. A premiert fokozott érdeklődés előzte meg, a közönség és a társulat részéről is, hiszen ez olyan darab, amely valamilyen módon mindenkit érint - mondta, hozzátéve, hogy egy szerelmi háromszögről van szó, egy váratlan döntésről, amely felborítja a főhősnő életét és nagy áldozatokat követel tőle. A nézőtéren érezhetők voltak azok a morajlások, sóhajok, csöndek, megértő nevetések, amiért elkészítettük az előadást - mondta.

"Nagy András a darabjában sok mindent átvett Tolsztojtól, de sokat modernizált rajta" - állította, hozzátéve, hogy változatukban a mű érzelmi felfokozottsága, romantikája megmaradt. A probléma kortalan, az emberi viszonyokon és a lelki folyamatokon van a hangsúly.

Anna Karenina ikonikus figurája a drámatörténetnek. "Ez egy megvalósult szerepálom" - fogalmazott a színész, hozzátéve, hogy nagyívű szerepről van szó, hatalmas mélységeket és magasságokat kell benne megjárni.

Mint mondta, Telihay Péterrel pályája elején sokat dolgozott együtt, most hosszú szünet után találkoztak újra a József Attila Színházban. "Az a fajta rendező, aki nagyon ért a női lélekhez" - mondta, hozzátéve, hogy több olyan női figurát keltett már életre segítségével, amely emlékezetes volt pályáján.

Elmondta: a rendező összművészeti színházat hozott létre, a látványnak és a zenének is fontos szerepe van munkáiban. Az előadás díszletét Libor Kati, a jelmezeket Papp Janó tervezte, koreográfusnak pedig Lőrinc Katalint kérte fel.

A produkcióban - amelyet havonta kétszer játszanak, és március 11-12-én látható legközelebb - Létay Dóra mellett többek között Gazdag Tibor, Mészáros András és Zöld Csaba áll színpadra.

A képek a József Attila Színház honlapjáról származnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés