bezár
 

színház

2018. 03. 08.
Bemutatták a Karenina, Anna című darabot
A József Attila Színház műsorra tűzte a Karenina, Anna című darabot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatták a Karenina, Anna című darabot A Karenina, Anna című darabot tűzte műsorra a József Attila Színház; a Tolsztoj műve alapján született előadást Létay Dóra címszereplésével, Telihay Péter rendezésében mutatták be.      

"Nagy András változatában minden sorsfordító találkozásra pályaudvaron kerül sor: hol Moszkvában, hol Szentpéterváron, hol a földbirtokossá lett Vronszkij vidéki birtokán, ahol a legfejlettebb nyugati technológiával épül a szerelmüknek is emléket állító Anna Karenina Pályaudvar."

Szkéné színház O. márkiné

Karenina, Anna

Létay Dóra elmondta: Nagy András Karenina, Anna címmel játszott Tolsztoj-értelmezését a szombati bemutatón jól fogadta a közönség. A premiert fokozott érdeklődés előzte meg, a közönség és a társulat részéről is, hiszen ez olyan darab, amely valamilyen módon mindenkit érint - mondta, hozzátéve, hogy egy szerelmi háromszögről van szó, egy váratlan döntésről, amely felborítja a főhősnő életét és nagy áldozatokat követel tőle. A nézőtéren érezhetők voltak azok a morajlások, sóhajok, csöndek, megértő nevetések, amiért elkészítettük az előadást - mondta.

"Nagy András a darabjában sok mindent átvett Tolsztojtól, de sokat modernizált rajta" - állította, hozzátéve, hogy változatukban a mű érzelmi felfokozottsága, romantikája megmaradt. A probléma kortalan, az emberi viszonyokon és a lelki folyamatokon van a hangsúly.

Anna Karenina ikonikus figurája a drámatörténetnek. "Ez egy megvalósult szerepálom" - fogalmazott a színész, hozzátéve, hogy nagyívű szerepről van szó, hatalmas mélységeket és magasságokat kell benne megjárni.

Mint mondta, Telihay Péterrel pályája elején sokat dolgozott együtt, most hosszú szünet után találkoztak újra a József Attila Színházban. "Az a fajta rendező, aki nagyon ért a női lélekhez" - mondta, hozzátéve, hogy több olyan női figurát keltett már életre segítségével, amely emlékezetes volt pályáján.

Elmondta: a rendező összművészeti színházat hozott létre, a látványnak és a zenének is fontos szerepe van munkáiban. Az előadás díszletét Libor Kati, a jelmezeket Papp Janó tervezte, koreográfusnak pedig Lőrinc Katalint kérte fel.

A produkcióban - amelyet havonta kétszer játszanak, és március 11-12-én látható legközelebb - Létay Dóra mellett többek között Gazdag Tibor, Mészáros András és Zöld Csaba áll színpadra.

A képek a József Attila Színház honlapjáról származnak.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Az orvosok az udvaron fociznak Az orvosok az udvaron fociznak
Reggeli dinoszauruszokkal a Stúdió K-ban
színház

Én nem tudtam azt, kérem Én nem tudtam azt, kérem
Summa alternativae (Rever of Zrem #13)
színház

Az önharag fekete tere Az önharag fekete tere
Az éjszaka a nappal anyja az Ódry Színpadon
színház

Szentivánéj görkorcsolyaélen Szentivánéj görkorcsolyaélen
A celldömölki Soltis Lajos Színház budapesti vendégjátéka

Más művészeti ágakról

gyerek

Kucok és Klébzelet a Kultúrkúriában
A Klebelsberg Kultúrkúria áprilisi gyermekprogramjai
Az antropocén jövőtlensége a Futurum Perfectum című kiállításon
Lichter Péter – Máté Bori: The Rub
Kerekasztal-beszélgetés a Pagonyban, 2018. február 23.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés