bezár
 

film

2018. 03. 10.
Áprilisban debütál a Volt egyszer egy Corvin téka című dokumentumfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonkét év után, 2018. január 31-én végleg bezárt a mozi szívében található Corvin videotéka. Ez a szomorú apropó adta meg a lökést, hogy A hetedik sor közepe filmes portál dokumentumfilmet forgasson a legendás helyről.

A kultikus tékában nemcsak kazetta vagy DVD-átvétel történt, hanem szórakoztató eszmecsere, minőségi ízlésformálás és lelkes kultúrmisszió is folyt bő két évtizeden át, ami az Odeon Art Video hálózat többi egységét is fémjelezte.

Plakát

Az április végén debütáló, Volt egyszer egy Corvin téka című doku túlmutat a nosztalgián, noha hétpróbás tékások, törzskölcsönzők, egykoron ihletért betérő, azóta elismert filmkészítők is mesélnek a kölcsönzés bájáról, és mindamellett méltó emléket kíván állítani az Odeonnak. Bizonyítja, hogy a VHS-nek is létezett aranykora, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg minden Tékás és Kölcsönző előtt. Vizuális emlékkönyv arról, hogy létezett egy ilyen világ is a Letöltés gomb előtt.

A színes dokufilm közösségi finanszírozással készül. Ezért az alkotók minden moziínyencet és filmrajongót arra kérnek, hogy támogassák, ha teheti anyagilag vagy a hír közzétételével.

Hozzájárulásra az Indiegogo felületén van lehetőség: https://www.indiegogo.com/projects/volt-egyszer-egy-corvin-teka-video-movie#/

A forgatás költségeihez hozzájárulóknak ajándékokkal hálálják meg a segítséget, nevüket feltüntetik a stáblistán, és vendégül látják őket a majdani exkluzív bemutatón.

A kampány Facebook-oldala itt találjható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés