bezár
 

art&design

2018. 03. 12.
Picasso kiállítás Pápán
A kiállítás március 11. és október 31. között tekinthető meg
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Picasso kiállítás Pápán A Que viva Picasso! című kiállításon a pápai Esterházy-kastélyban több mint száz Pablo Picasso grafika és litográfia tekinthető meg Thomas Emmerling német műgyűjtő gyűjteményéből.

A kiállítást Thomas Emmerling nyitotta meg aki elmondta, hogy Picassót tartják a 20. századi festészet nagy hercegének, és öröm számára, hogy ebben a kastélyban mutathatja be a herceget. Köszönetet mondott mindenkinek, aki a kiállítás létrejöttében közreműködött, és aki eljött a tárlatmegnyitóra, ahova csak talpig feketében lehetett belépni. Ezt követően a vendégek flamenco tánc előadást tekinthettek meg.

A kiállítás a grafikák, könyvillusztrációk mellett sok más érdekességet is felvonultat: megismerhető Picasso életútja, annak különleges eseményei, az alkotó életében fontos szerepet betöltő nők, és - többnyire tragikus - életútjuk. Látható néhány eredeti, Picasso által illusztrált könyv, olvasható számos találó idézet, mely a művész gondolatvilágát jellemezte. Láthatók egyebek mellett a dadaizmus költője, Tristan Tzara verseihez és Jean Cocteau írásaihoz készült illusztrációk, valamint Picasso 1962-ben megjelent, Toros y Toreros című kötetéhez készült művek.

Az alkotások tulajdonosa, Thomas Emmerling nürnbergi műgyűjtő a művekről úgy fogalmazott: Picasso művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak, de mindegyikről visszaköszön a rá oly jellemző cinizmus – mondta Boros Katalin a kiállítás szervezője.

Az Emmerling-gyűjtemény korábban Lengyelországban, Luxemburgban és Romániában volt látható.

A Que viva Picasso! kiállítás 2018. március 11. és október 31. között tekinthető meg az Esterházy-kastélyban Pápán.

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés