bezár
 

irodalom

2018. 03. 13.
Új pályázat fiatal íróknak és színházi szakembereknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb pályázatotokat hirdetett meg a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia.

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia a korábbi évek gyakorlatához igazodva 2018-ban is meghirdeti pályázatát fiatal írók és költők számára. A 2018-as projektévben összesen 15 (tizenöt) pályakezdő alkotó részesülhet anyagi támogatásban. Az Íróakadémia rendkívüli tanulási, továbbképzési lehetőségeket biztosít a pályázat nyerteseinek, továbbá műhelymunka lehetőségét és korszerű önmenedzselési módszerek elsajátítását is.

Olyan, 18 és 25 év közötti pályakezdő tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket. A pályázat nyerteseivel a KMTG 1 évre szóló, további 1 + 1 évre meghosszabbítható szerződést köt, havi bruttó 120 000 forint erejéig terjedő tanulmányi ösztöndíjjal.

A KMTG továbbá elősegíti a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetését, író-olvasó találkozók szervezéséről és médiajelenlétről gondoskodik, valamint szakmai érdekképviseletet nyújt.

Az Íróakadémia több korábbi pályakezdője épp a szervezettől kapta meg a lehetőséget arra, hogy önálló kötettel lépjen a műértő közönség elé. A KMTG gondozásában, az Enumeráció debütsorozatban jelent meg például Dezső Katalin Akiket hazavártak és Pejin Lea Nyugati csiga körfűrésszel álmodik című verseskötete 2017 végén, folyó év áprilisában pedig napvilágot lát Pataki Tamás Murokffyban vérré válik az abszint, és lóvá teszi az ördögöt című regénye.

Az Íróakadémia első ízben hirdeti meg Színházi Műhely elnevezésű projektjének pályázatait.

A pályázat futamideje alatt 6 (hat) fő részesülhet anyagi támogatásban, és a fentebb, az irodalmi pályázatnál is fölsorolt lehetőségekben.

A Színházi Műhelybe egyaránt várják mentorok – azaz haladók – és pályakezdők jelentkezését.

A szakmai műhely mentorai közé olyan színházelméleti szakemberek és drámaírók jelentkezhetnek, akik a pályázati év végéig nem töltik be a 40. életévüket, és még nem rendelkeznek állami művészeti középdíjjal. A szakmai-alkotói továbbfejlődés segítésén túl a KMTG célja olyan mentorok képzése, akik a Színházi Műhely oktatói mellett részt vesznek a fiatal tehetségek tanításában. A pályázat nyerteseivel a KMTG 1 évre szóló, további 1 + 1 évre meghosszabbítható szerződést köt, havi bruttó 180 000 forint erejéig.

A Színházi Műhely a pályakezdők számára is nyitott: olyan (18 és 25 év közötti) fiatal tehetségek jelentkezését várják, akik már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket.

A pályázat nyerteseinek a KMTG 1 évre szóló, további 1 + 1 évre meghosszabbítható tanulmányi ösztöndíjat ítél meg, havi bruttó 120 000 forint erejéig, mellyel az oktatásban való részvétel feltételeit biztosítja.

A pályázatok beadásának határideje egységesen 2018. május 15. éjfél.

A pályázatokról további információkat szerezhetnek a KMTG honlapjáról:

http://kmtg.hu/palyazati-kiiras-palyakezdo-alkotok-reszere-2018/

http://kmtg.hu/palyazati-kiiras-szinhazi-muhely-2018/

nyomtat

További írások a rovatból

irodalom

Paródiaíró, költő, publicista? Avagy ne címkézzük Karinthyt Paródiaíró, költő, publicista? Avagy ne címkézzük Karinthyt
Balogh Gergő Karinthy nyelvet ölt című kötetének budapesti bemutatója
Életrajz-változatok Takács Zsuzsára
irodalom

Valami, ha megszólalok versben, általában szokott hiányozni Valami, ha megszólalok versben, általában szokott hiányozni
Interjú Németh Bálinttal, A hangyák élete szerzőjével
irodalom

Határok, teremtés, leomlás, szerencse Határok, teremtés, leomlás, szerencse
Kele Fodor Ákos: A szív vége című kötetének bemutatója az Írók Boltjában

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Békés Rozival – Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal
gyerek

Villu szerint a világ – egy „no problem novel” Villu szerint a világ – egy „no problem novel”
Anti Saar: Így mennek nálunk a dolgok. Cser Kiadó, 2018.
art&design

Kelet kávézó, hétfő este Kelet kávézó, hétfő este
Kurátori tevékenység: elmélet és gyakorlat határán?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés