bezár
 

zene

2018. 03. 21.
Szakrális rendezvénysorozat a Stuttgarti Magyar Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szakrális rendezvénysorozat a Stuttgarti Magyar Intézetben A szakralitás képzőművészeti, zenei, kulturális és a művészeti oktatásban betöltött szerepét mutatják be az alkotók a Stuttgarti Magyar Intézet kulturális rendezvénysorozatán.

A rendezvénysorozat március 14-én kezdődött a hitről és a társadalomról, a művészetek és a vallás viszonyáról rendezett pódiumbeszélgetéssel, március 18-án pedig a historikus régizenét a kortárs elektronikus zenével ötvöző magyar Mandel Ensemble együttes szólaltatta meg Hildegard von Bingen műveit Stuttgart legnagyobb katolikus dómjában.

A programok Nádler István hétfőn nyílt kiállításával folytatódtak. A festőművész alkotásait egy olyan korábbi előadás inspirálta, amelyben Esterházy Péter szövegeivel mutatták be Haydn A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című művét. A festőművész hét tablóból álló sorozata a zene, a szöveg és a kép egységét megteremtve, a hét szót tanításként értelmezve született meg.     

A rendezvénysorozat részeként április közepétől látható Hegyi Gábor festőművész tárlata, májusban műhelybeszélgetést rendeznek a XXI. századi szakrális művészeti tanulmányokról, a Stuttgarti Magyar Intézet kiállításán pedig a Pécsi Tudományegyetem keresztény szakrális művészeti specializációján született legjobb alkotásokat ismerheti meg a közönség.

A május középig tartó, kiállításokkal, koncertekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel színesített programok a művészetek és a vallás, valamint a vallás és a társadalom hagyományait mutatják be magyar képzőművészeti és zenei alkotásokon keresztül.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés