bezár
 

irodalom

2018. 03. 22.
Idén is lesz versmondó fesztivál
Május 1-jéig lehet jelentkezni az idei nemzeti versmondó versenyre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is lesz versmondó fesztivál Nem hivatalos versmondók számára immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete a Nemzeti VERSeny elnevezésű versmondó és versklip versenyt, amelyre május 1-jéig várják a jelentkezéseket.

 A minden korosztály számára meghirdetett megmérettetés idei tematikája az első világháború befejezésének századik évfordulója alkalmából a Nagy Háborúval kapcsolatos költészetre épül, amellett, hogy a klasszikus és kortárs irodalom szabadon választott verseinek is teret ad - közölte a Magyar Versmondók Egyesülete.

 A jelentkezők magyar költők már megjelent költeményeivel, összesen négy verssel nevezhetnek. A versenynek idén is három fordulója lesz. Az első fordulóban a versek közül egyet kell vágatlan videón beküldeni a jelentkezőknek. A továbbjutóknak a második fordulóban egy általuk megnevezett másik verset kell feldolgozniuk videoklip, vagy rövidfilm formájában. Az élő döntőbe bejutó versenyzők a Nemzeti Színházban lépnek fel két újabb költeménnyel, amelyek közül az egyiknek az első világháborúhoz kell kapcsolódnia. 

Segítségképp a szervezők többek között Ady Endre, Babits Mihály, Tersánszky Józsi Jenő, Szép Ernő, Juhász Gyula, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Illyés Gyula, Szabó Lőrinc, Zelk Zoltán, Tamási Áron és Gelléri Andor Endre műveit ajánlják a jelentkezőknek.

A két online fordulót követő döntőt a Nemzeti Színházban rendezik meg. A szervezők közlése szerint, mivel 1918. november 11-én írták alá a fegyverszünetet az antant és Németország képviselői, a verseny döntőjét az évforduló apropóján, az emlékezés napjához kapcsolódva, november 10-én és 11-én rendezik meg.

A kép a rendezvény facebook oldaláról származik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés