bezár
 

zene

2018. 04. 14.
Emir Kusturica és bandája júniusban a Hősök terén zenél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emir Kusturica és bandája júniusban a Hősök terén zenél Emir Kusturica a fővárosi Hősök terén ad koncertet No Smoking Orchestra elnevezésű zenekarával június 15-én a Duna Karnevál keretében.

A kultikus filmjeiről (Macska-jaj, A cigányok ideje) ismert rendező zenészként is aktív, csapata, a No Smoking Orchestra sikere nem csupán Kusturica személyéből fakad. Az együttes mesterien keveri az ethno és punk rock stílust.

Emir Kusturica első mozis nagyjátékfilmje az 1981-ben bemutatott Emlékszel Dolly Bellre? volt, a rendező ekkor találkozott először a No Smoking Orchestrával, amelynek gyökerei egy szarajevói punkzenekarhoz vezetnek vissza.

A kilencvenes évektől - Jugoszlávia feloszlását követően - Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra néven kezdtek játszani. Négy albumot adtak ki, majd 1998-ban elkészítették a Macska-jaj című film zenéjét és azóta minden Kusturica-film zenéjét ők írják.

A budapesti közönség június 15-én a Hősök terén a XXIII. Duna Karnevál keretében láthatja és hallhatja a zenekart, a koncerten az új lemez, a néhány hete megjelent Corps Diplomatique dalait is bemutatják. Az előzenekar Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Kolo Zenekar és barátai lesznek, fellép a Tököli Délszláv Táncegyüttes is, a koreográfiát Kricskovics Antal tervezte.
 

nyomtat

További írások a rovatból

Lévai Balázs: Beállás. Athenaeum Kiadó 2017.
Beszélgetés Bali János és Nagy Ákos zeneszerzővel
Joe Fritz jazzklarinétművész legújabb lemezének ajánlója
Avagy meddig terjed a művészi szabadság, és meddig beszélhetünk még ugyanarról a műről

Más művészeti ágakról

irodalom

A király új köntösben A király új köntösben
Beszélgetés Nádasdy Ádámmal és Várady Szabolccsal a IV. Henrik kapcsán 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
irodalom

Mérhető-e a világ? Mérhető-e a világ?
Daniel Kehlmann írói portréja
Bogdán Árpád: Genezis


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés