bezár
 

zene

2018. 04. 14.
Cseh és magyar dzsesszzenészek a következő V4 koncerten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cseh és magyar dzsesszzenészek a következő V4 koncerten Kubinyi Júlia, Kurdi Gábor és Pusko Márton triója, valamint a cseh Martina Barta & Kristina Barta Trio fellépésével folytatódnak a V4 koncertek a Bazaar Eclecticában.

A V4 Várkert koncerteken eddig tizennégy magyar, cseh, lengyel és szlovák együttes lépett fel, és a programsorozat részeként még négy koncertet szervez a Magyar Turisztikai Ügynökség. Ezek közül már csak az április 20-i koncertre lehet regisztrálni, a többi esemény már most telt házas.

Klasszikus kedvencek 2018.

Kubinyi Júlia, Kurdi Gábor és Pusko Márton triója egy fiatal formáció, amely izgalmas és változatos hangszerelésben mutatja be a Kárpát-medence azon tájegységeinek magyar népzenéjét, amelyek a teljes vonószenekari felállástól eltérően egy vagy két hangszerrel megszólaltathatók. 

A meghívott vendég a cseh Martina Barta & Kristina Barta Trio, amelyből Martina Barta énekesnő a Jazz-Institute Berlin intézményében tanult olyan vezető dzsesszzenészek szárnyai alatt, mint David Friedman, Judy Niemack vagy John Hollenbeck. Kristina Barta cseh zeneszerző és zongorista, aki 2017-ben saját szerzeményeivel díjat nyert a lengyel Powiew Mlodego Jazz versenyen, 2016-ban Hollandiában az Euroradio Jazz Competition döntőse lett, 2015-ben pedig a JazzPrix 2015 Competition első helyezettje.

nyomtat

További írások a rovatból

Mózes Tamara szólókoncertjéről
Master Musicians of Jajouka a Trafóban
Nagypénteki passió Zombola zenéjével
Kritikátlan kritika Handel Susannájáról

Más művészeti ágakról

Elhunyt Christine Nöstlinger
színház

Kicsiben is hatalmas Kicsiben is hatalmas
Multikulti ínyencség a visegrádi négyek jegyében, ukrán fűszerezéssel bolondítva
Oliver Parker: Férfiak fecskében
Gary Ross: Ocean's 8 – Az évszázad átverése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés