bezár
 

színház

2018. 04. 18.
MOME-s előadók a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
MOME-s előadók a Trafóban A kiváló minőséget képviselő MOMEZaj sorozat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemhez kapcsolódó szerzőket, előadókat mutatja be a közönségnek. Az áprilisi, egyben az évad sorozatzáró eseményének fellépői az Anna and the Barbies billentyűseként is jól ismert Vághy Tamás, azaz vaghy, az Isle of Man, és az experimentális garázs-popot játszó Kloggs lesznek a Trafóklubban.

Időpont: 2018.04.16. 20:00
Helyszín: Trafóklub

Vághy Tamás csak néhány éve döntött úgy, hogy a rockzenétől teljesen eltérő hangvételű, experimentális szólóprojektjét a nagyobb nyilvánosság elé tárja. A vaghy művésznév mögé rejtett projektjében minden téren főszerephez jut a zongora, amelynek hangját különböző elektronikus effektekkel erősíti fel, miközben vintage hangszerekkel is kibővíti a billentyűk adta lehetőségeket. Magyarországon ő indította el a Piano Day mozgalmat és április elején második alkalommal rendezték meg Budapesten a Piano Day eseményt az A38 Hajó kiállítóterében.

Szkéné színház

Az Isle of Man produkció mögött Matos Gergő áll, akinek tavaly októberben debütált harmadik lemeze Atmoshpere címen a Concorde Nation kiadónál. A szóló projektből zenekarrá alakuló Isle of Man készített már remixet az INDEX-en többször is szereplő Middlemist Red és a Kaktus zenekaroknak, visszafogottan turnézott Magyarország zenei központjaiban és nyitott olyan nemzetközileg ismert előadók számára is, mint a Monoból ismert Taka vagy Hidden Orchestra.

„Azt gondolom, hogy felesleges bármilyen skatulyába helyeznem a zenémet. Alapvetően szeretném megtartani a projekt kísérleti jellegét. Sok  stílusból merítek, mindig változik, hogy épp mit hallgatok, és hogy ezekből, mit építek be a zenémbe. Az olyan magyar kísérleti projektek, mint a Jü vagy a Makrohang nagy hatással vannak rám, de grafikusként természetesen a vizualitás is erősen hat a zenémre … Amikor zenélek, úgy érzem, kiszakadok abból a valóságból, amiben élek. Ilyenkor semmi máson nem gondolkozom, csak a zenére koncentrálok. Ezt a koncentrált, mégis légies élményt szeretném átadni azoknak is, akik meghallgatják a zenémet."

A zenekar tagjai:
Matos Gergő (gitár, elektronika)
Mészáros Áron (basszusgitár)
Peller Viktor ( dob)

A budapesti Kloggs zenekar három éve működik aktívan. Zenéjüket experimentális garázs-popként definiálják; számaikra jellemző az eltérő stílusjegyek különleges egyvelege s a nem szokványos dalszerkezetek mellett gyakoriak a matekozós, tört ütemek sem. A zenekar felállása sem szokványos: gitár, dob és két billentyű. Három EP-t és egy single-t jelentettek meg. A legfrissebb anyaguk a Bait a Recorderen premierezett, a Patience című dalukhoz pedig klipet is forgattak.

A zenekar tagjai:
Nagy Gerda (szinti, ének)
Kása Márton (dob)
Lévai Péter (gitár, ének)
Gressai Ferdinánd (basszusszinti)

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés