bezár
 

színház

2018. 04. 21.
A Cirkuszhercegnőt mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cirkuszhercegnőt mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon A Cirkuszhercegnő című operettet mutatják be Szabó Máté rendezésében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon júliusban. Kálmán Imre operettjét a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként láthatja a közönség.

Kálmán Imre világszerte népszerű operettje először látható a margitszigeti színpadon. Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a produkció pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a két színház bemutatója a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésével készül. A darabot két alkalommal, július 20-án és 21-én játsszák a szabadtéri színpadon, szeptembertől pedig a Miskolci Nemzeti Színházban is látható lesz.

Szkéné színház

A három felvonásos operett főbb szerepeit Dobó Enikő, Eperjesi Erika, Szőcs Artur és Miller Zoltán játssza. A produkció zenei vezetője, karmestere Cser Ádám, koreográfusa Katona Gábor, a díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Berzsenyi Kriszta tervezte.

Az eredetileg német nyelven íródott nagyoperett 1926-os bécsi bemutatója mind történetében, mind pedig elsöprő látványvilága miatt, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az egzotikus mesében az artisták, idomárok és bohócok világa mögött felsejlik az arisztokrácia pompás, csillogó és rejtett hazugságokkal átitatott élete. Az operett parádés világában azonban az elveszett szerelmesek mégis egymásra találhatnak a kalandok, intrikák és félreértések útvesztőjében, és győz a mindent elsöprő szenvedély.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés