bezár
 

art&design

2018. 05. 09.
Beszélgetés a design store alapításról
MONO art & design, Stilshop, wonderLAB
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beszélgetés a design store alapításról 2018. május 10-én újabb beszélgetéssel jelentkezik a Manage [it] Yourself. Ezúttal a design store-ok világát ismerhetjük meg vendégeik segítségével: a MONO art & design, a Stilshop és a wonderLAB alapítói látogatnak el hozzájuk.

Az est folyamán arról folyik majd beszélgetés, hogy hogyan lehet eljutni egy design store alapításáig, és mik a legfontosabb tapasztalatok a működtetés során. A moderátor Ott Anna,  a design- és művészetmenedzsment MA szak hallgatója lesz.

MONO art & design

Garam Judit és Peleskey Ákos 2006 óta vannak jelen a magyar művészeti életben. Ekkor alapították kortárs művészeti galériájukat, a MONO Galériát. Judit 2007 óta a NUBU márka tulajdonosa és tervezője, illetve a Monofashion Shop társtulajdonosa. Ákos nevéhez fűződik a Tihanyi Artplacc kortárs művészeti fesztivál, mely minden évben otthont ad művészeti projekteknek, kiállításoknak és változatos tematikára épülő programoknak. A MONO Galéria átalakításával 2014-ben nyílt meg a MONO art & design concept store azzal a céllal, hogy a városban egy olyan izgalmas helyet hozzon létre, amely egyszerre működhet galériaként és üzletként, mint a legkülönbözőbb művészeti projektek befogadója.

Stilshop

Hoffmann Petra a KREA Kortárs Művészeti Iskolában végzett lakberendezőként, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen művelődésszervezőként, 2013-ban a MOME design és művészetelmélet szakán szerzett BA, 2017-ben pedig designelmélet szakon MA diplomát. 2010-ben alapította meg az egyik legnépszerűbb hazai designtematikus blogot, a Stilblogot. A 2013 őszén induló „Inspiráló Designelmélet” programsorozat egyik ötletgazdája és főszervezője volt. 2016-ban a Design Hét kommunikációs munkatársaként dolgozott, majd 2017-ben megalapította a Temporary márkát, melynek keretében hazai grafikusok és illusztrátorok együttműködésével készít ideiglenes designer tetoválásokat. Szintén 2017-ben, a HYGGE központ együttműködésével hozta létre a Stilshopot, Budapest egyik legfrissebb design shopját, mely hazai designerek termékeit kínálja. 2017-től a hazai NON+ divatmárka kommunikációs munkáiban is részt vállal. 

wonderLAB

Budapest design negyedében, az V. kerületi Veres Pálné utcában található a wonderLAB, mely több mint 30 fiatal magyar tervezőből álló közösség és bolt. Egy tervezői inkubátor jellegű helyet álmodtunk meg. Mottónk az „EGYÜTT KÖNNYEBB“. Célunk minél több, pályájuk elején járó dizájner munkájának bemutatása és azok TERVEZŐI ÁRON való értékesítése. A wonderLABben megtalálható termékek skálája nagyon széles. Férfi-, női táska, ruha és cipő, kutyafelszerelés, homedekor, és ezernyi kiegészítő közül válogathat, aki ide betér. Tervezőink minden kétséget kizáróan a jövő nagy durranásai. Érdemes őket közelről figyelni, személyesen megismerni!

 

Manage [it] Yourself - Store / MOME design szak beszélgetéssorozat 
Időpont:
2018. május 10. csütörtök, 19.00
Helyszín: MOME Z (1111 Bertalan Lajos utca 2.)

nyomtat

További írások a rovatból

Szűcs Attila Inside the Black Box című kiállításáról
art&design

Leletek az esetleges és lehetséges együttállások rétegéből Leletek az esetleges és lehetséges együttállások rétegéből
Fodor János tárgyiasult iróniájáról
art&design

A művész mint intézmény A művész mint intézmény
A bécsi Kunstforum Man Ray kiállításáról
art&design

Felület, tér és tömeg határán Felület, tér és tömeg határán
Oláh Norbert Tűzfalak című kiállításáról a Kahan Art Space-ben

Más művészeti ágakról

film

Mégiscsak csodás az ember Mégiscsak csodás az ember
Damien Chazelle: Az első ember
építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
irodalom

A világ egy elmenekülhetetlen otthon A világ egy elmenekülhetetlen otthon
JAK műfordító-tábor 2018, ötödik nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés