bezár
 

zene

2018. 05. 09.
Fényfestés és a Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Fiumei úti sírkertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fényfestés és a Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Fiumei úti sírkertben A Nemzeti Filharmonikusok koncertjével és a kert legnagyobb mauzóleumainak fényfestésével is várja a látogatókat a Fiumei úti sírkert szombaton, a Emlékhelyek Napja című egész napos programon.

A Nemzeti Örökség Intézete által szervezett rendezvényen egész nap több séta indul a sírkertben, ahol szakképzett történészek és idegenvezetők különböző tematika mentén kalauzolják az érdeklődőket.

Klasszikus kedvencek 2018.

Sötétedés után a különleges fényfestésre és a Nemzeti Filharmonikusok koncertjére várják a közönséget, majd zseblámpás sétát is szerveznek a temetőben.

Az Emlékhelyek Napja sorozathoz országszerte 46 emlékhely kapcsolódott, a programok a legtöbb helyen ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Ma Magyarországon 17 nemzeti emlékhelyet és 49 történelmi emlékhelyet tartanak számon. Ezek a magyar történelem fontos helyszínei és gyakran fontos építészeti alkotások, amelyek nemcsak műemléki szempontok alapján számítanak jelentősnek, hanem kiemelkedő történelmi szerepük miatt is.

 Az emlékhelyek jelentőségét a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság javaslata alapján az Országgyűlés törvénnyel ismerte el, egységes megjelölésükről a Nemzeti Örökség Intézete gondoskodott. A felállított sztélék nem csak egységesen és könnyen felismerhetővé tették az emlékhelyeket, de azok jelentőségéről is tájékoztatják az érdeklődőket.

nyomtat

További írások a rovatból

Szubjektív, beszámoló, Bánkitó ’28
Nick Cave-koncert, Papp László Budapest Aréna, június 21.
Várakozáson felül teljesített az Exhumed

Más művészeti ágakról

irodalom

Őszinte gyöngyszemekről Őszinte gyöngyszemekről
Bada Dada összes versei 1. (1981–85)
Kárpáti Péter: Pájinkás Jánosa az Ódry Színpadon és Szentendrén
film

Van még tartalék a szuperhősökben Van még tartalék a szuperhősökben
Peyton Reed: A Hangya és a Darázs


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés