bezár
 

zene

2009. 04. 21.
Placebo koncert augusztus 15-én
Ismét a Szigeten Brian Molko és csapata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Placebo koncert augusztus 15-én A 2009-es Sziget Fesztivál egyik húzóneve a poszt-punkot, poszt- new wave-et és indie-popot remekül ötvöző Placebo lesz, akik ötödszörre lépnek fel hazánkban.
Legutoljára a 2006-os Szigeten láthattuk, hallhattuk a Placebót, amikor a kritikusok által is elismert ötödik, Meds című albumukat promotálták.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PNixch31wmo&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PNixch31wmo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Placebo - Meds

Abban az évben egyébként két alkalommal tették tiszteletüket nálunk, hiszen majdnem napra pontosan két hónappal a Sziget Fesztivál előtt, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek június 12-én a Népstadionban.

Azóta történt egy kis változás a Placebo háza táján, mivel Brian Molko, és Stefan Olsdal mellől - több mint 10 éves együtt zenélés után - 2007. október 1-jén kilépett Steven Hewitt - zenei és személyes ellentétekre hivatkozva.

A helyére egy másik „Steven” érkezett, az Evaline-os Steve Forrest személyében. Ő a 2007-es közös turnézás során került közelebbi ismeretségbe a Placebo-val.

Ez év elején végre ismét életjelet adott magáról a trió, és bejelentette soron következő nagylemezének június 8-i megjelentetését. A Battle For The Sun című korong a PIAS Entertainment Group gondozásában jelenik majd meg, David Bottrill producerelésében.

A címadó dalt már hallhatták, sőt, legálisan le is tölthették a rajongók. Az új hangzás sokkal keményebb, és a Without You I’m Nothing-féle vonalat viszi tovább.

Az új kislemezt (For What It’s Worth) már bemutatták a rádiók, és június 1-től meg is lehet vásárolni, rajta egy Nick Kershaw-átirattal, a Wouldn’t It Be Good-dal.

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Luca Guadagnino: Challengers
irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés