bezár
 

film

2018. 05. 22.
Oscar-díjas filmmel indít az ELF Pictures
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oscar-díjas filmmel indít az ELF Pictures Új magyar forgalmazóval bővül a hazai filmes színtér. A  2016-ban alakult, eredetileg dokumentum- és reklámfilmgyártással foglalkozó ELF Pictures 2018 májusától elindítja filmforgalmazási divízióját.

Olyan különleges és díjnyertes arthouse játékfilmeket és dokumentumfilmeket terveznek mozi forgalmazásban bemutatni a hazai közönségnek, melyek fontos társadalmi kérdéseket feszegetnek és művészi igénnyel készültek.

Az ELF Pictures első filmje Sebastián Lelio rendező Oscar-díjas Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica) című chilei drámája lesz, főszerepben a transznemű színésznő/énekesnő Daniela Vegával. A szerelemről, gyászról és önazonosságról szóló film a Testről és lélekről elől orozta el a legjobb idegennyelvű film díját az idei díjátadón.

Marina pincérnőként dolgozik, és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandoval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia – mint egész eddigi életében –, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

l

Hazai premier: 2018. június 7.
A film május 31-jétől elővetítéseken már országszerte látható a mozikban. A kísérőfilmje Kis Hajni diák Oscar-díjra jelölt, Szép alak című 15 perces rövidfilmje lesz.
Forrás: ELF Pictures
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés