bezár
 

film

2018. 07. 04.
Pátkai Marcell sorozatterve is versenyez az odesszai filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pátkai Marcell sorozatterve is versenyez az odesszai filmfesztiválon Pátkai Marcell Börtönkórház című televíziós sorozattervét beválogatták a július 13. és 21. között tartandó Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál drámasorozat versenyébe.

A meghívott hat Kelet-Európai projekt közül egyedüliként képviseli Magyarországot Pátkai Marcell terve az odesszai seregszemlén, amelyet a szakma a Berlinale előszobájának tekint. A nyertes 20 ezer dollárt kap a forgatókönyv megírásához és a gyártás előkészítéséhez. 

A Filmteam gondozásában jelenleg fejlesztés alatt álló drámai történelmi kórházsorozat két idősíkon mutatja be az egészségügyi dolgozók emberfeletti helytállását: egy kórházban az 1956-os forradalom alatt, valamint egy évvel később, a megtorlás évében, egy börtönkórházban.

A 38 éves Pátkai Marcell forgatókönyvíróként több, jelenleg is futó tévésorozatban bemutatkozott már (Mi kis falunk, Korhatáros szerelem), emellett szövegíróként, kommunikációs szakemberként is dolgozik nemzetközi ügynökségeknek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés