bezár
 

zene

2018. 08. 10.
Hobo-koncert szombaton
Volt egyszer egy Ifipark, Várkert Bazár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hobo-koncert szombaton Hobo (Földes László) koncertjével szombaton folytatódik a Volt egyszer egy Ifipark című koncertsorozat a budai Várkert Bazárban.

A Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese ifiparkos koncertjén találkozik a múlt és a jelen, Hobo a régi és új dalaiból válogat. Elhangzik mások mellett a Hajtók dala, a Vadászok kivonulása, az Oly sokáig voltunk lenn, a Ki vagyok én? és a Mesél az erdő is.

Klasszikus kedvencek 2018.

Hobo korábban, a koncertsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: nézőként sokat járt a Ifiparkba a hatvanas-hetvenes években, a megkövetelt öltönyben, nyakkendőben és fehér ingben. Később zenekara, a Hobo Blues Band koncertjein két-háromezer ember zsúfolódott össze a színpad előtti katlanban. Szombaton Hobo zenekarában színpadra lép Ifj. Tornóczky Ferenc (gitár), Póka Egon (basszusgitár) és Szakadáti Mátyás (dob).

Az 1961 és 1984 között működött Budai Ifjúsági Park a magyar rockzene születésének egyik bölcsője volt. A 2016-ban a helyszínen tartott nagy sikerű Omega-koncert adta az ötletet a programsorozat megszervezéséhez, a régi hangulat felidézéséhez. Tavaly a Piramis évek, a Beatrice, a P. Mobil, a Mini, a Skorpió és a Karthago lépett fel.

Idén június 29-én az Omega, augusztus 8-án D. Nagy Lajos (Rolls, Bikini) adott koncertet, a most szombati Hobo-est után augusztus 23-án az Apostol együttes lép fel, végül szeptember 7-én a Dinamit együttes zárja a sorozatot a Várkert Bazárban.

nyomtat

További írások a rovatból

Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 8-9.
Nick Cave-koncert, Papp László Budapest Aréna, június 21.
Mózes Tamara szólókoncertjéről
Metallica, Papp László Budapest Sportaréna, 2018. 04. 05.

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Szulyovszky Saroltával – Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal
Juhász Tibor: Salgó Blues. SCOLAR L!VE, Scolar kiadó, 2018.
irodalom

Kisvonattal az irodalom felé Kisvonattal az irodalom felé
Elstartolt a 2018-as FISZ-tábor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés