bezár
 

film

2018. 08. 15.
Szeptember 6-án mutatják be itthon a Tegnapot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 6-án mutatják be itthon a Tegnapot Szeptember 6-án debütál a hazai mozikban Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmje, melynek magyar előzetesét és hivatalos magyar nyelvű plakátját elsőként most láthatják itthon.

A múlt héten Locarnóban debütált filmnek a budapesti művészmozikon kívül számos vidéki városban és alternatív helyszínen rendeznek majd közönségtalálkozóval egybekötött vetítést.

Tegnapot összesen 34 nap alatt forgatták le Marokkóban, nemzetközi színészgárdával. A film főszereplője a Toni Erdmannból és a Cannes-i arany pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 napból ismert Vlad Ivanov, a főbb szerepekben Jacques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, Johanna Ter Steege és a Timbuktuból ismert Toulou Kiki láthatók.

Az előzetes mellett a Tegnaphoz elkészült a magyar plakát is:

A plakátot Csontos Eszter tervezte.

Tegnap_plakát

A filmet Fillenz Ádám fényképezte, producere Taschler Andrea. A Filmalap támogatásával készült Tegnap a magyar Mirage Film, a magyar Travisss Film, a francia Films de l’Aprés-Midi, a holland Rotterdam Films, a német One Two Films, a svéd Chimney Pot és a Film i Väst, és a marokkói La Prod koprodukciója. A filmet Magyarországon a MITTE Communications forgalmazza.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés