bezár
 

színház

2018. 09. 13.
Az identitás a szatmárnémeti TranzitFeszt színházi fesztivál fókuszában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az identitás a szatmárnémeti TranzitFeszt színházi fesztivál fókuszában Az identitás lesz a központi témája a TranzitFeszt elnevezésű nemzetközi színházi fesztiválnak, amelyet a Szatmárnémeti Északi Színház román és magyar tagozata szervez közösen.

A szeptember 28-án kezdődő tíznapos fesztivál programjában 27 színházi előadás szerepel, de lesz egy workshop Szardar Tagirovszkij rendező vezetésével, valamint könyvbemutatók, szakmai beszélgetések színesítik a programkínálatot.

Szkéné színház

Bessenyei Gedő István, a szatmárnémeti Harag György Társulat művészeti igazgatója a magyar nyelvű előadások válogatójaként elmondta: számos értékes magyar nyelvű előadást láthat a szatmári közönség, egyebek mellett a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában.

A programban szerepelnek még a chicagói Trap Door Theatre és a chisinaui Eugen Ionesco Színház előadásai, illetve két olyan színházi műhely, amelyek román és magyar nyelven játsszák előadásaikat. Így az identitás fogalmát több szemszögből vizsgálják meg, külön hangsúlyt fektetve a román-magyar együttélésre - mondta a művészeti igazgató.

Ovidiu Caita, a román tagozat művészeti igazgatója is azt emelte ki, hogy a fesztiválra meghívott előadások az identitás alaptéma mellett ráközelítenek a román-magyar viszonyra, az együttélés árnyalataira.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Ha a pápát Johannának hívnák Ha a pápát Johannának hívnák
A pápanő ősbemutatója a József Attila Színházban
színház

Shakespeare leporolva Shakespeare leporolva
Beszélgetés Závada Péterrel színházi Shakespeare-átírásokról
színház

A világ egy elmenekülhetetlen otthon A világ egy elmenekülhetetlen otthon
JAK műfordító-tábor 2018, ötödik nap
Háy János: A lány, aki hozott lélekből dolgozott - Nézőművészeti Kft. - Ördögkatlan Produkció - Szkéné Színház produkciója

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel: A világ vége Helyzetjel: A világ vége
Világom kezdete
A Magyar Műfordítók Egyesületének programja a Magvető Caféban
2018. október 24-27., Primanima Elsőfilmes Animációs Fesztivál
Keressük az interaktivitás megvalósíthatóságának a kereteit


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés