bezár
 

art&design

2018. 09. 20.
Megjelent a városi zöld füzet
Fedezzük fel együtt Budapest zöld területeit!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megjelent a városi zöld füzet A Városi Zöld Füzet segítségével az egész család felfedezősétára indulhat Budapest zöld területein, mert a kiadványban sok érdekes információ található Budapest parkjairól, kertjeiről és arborétumairól. A füzet kreatív feladatokkal és egy társasjátékkal is kiegészül, amelyek által a gyerekek és a felnőttek megismerhetik a városban élő állatokat és növényeket, a környezettudatos életmód jellemzőit, sőt a városi zöld területek legendáit is.

A füzetet az egész család együtt tudja használni: a gyerekeknek változatos, készségfejlesztő feladatokat tartogat; a szülőknek pedig különböző érdekes kultúrtörténeti, környezetvédelmi, építészeti és várostervezési információkat gyűjt össze. A gyerekek a megfigyelés, a gyűjtögetés és a felhasználás szempontjait követve vehetnek részt a kalandokban és még egy szuper recept is vár rájuk.

A Városi Zöld Füzet készítői arra törekedtek, hogy a város természeti területeinek minél szélesebb választéka kerülhessen bele a füzetbe. Így a Margitszigettől a Gellérthegyen át a Füvészkertig és a közösségi kertekig sok-sok mindennel találkozhatnak az olvasók városi sétájuk során.

A füzet a BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria együttműködésében készült, így ez a második közösen kiadott családi városismereti kiadványuk.

A Városi Zöld Füzet ingyenesen átvehető egyéni látogatóknak a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, nyitvatartási időben (keddtől péntekig 10 és 18 óra között). Gyermekenként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból. Nagyobb mennyiség igénylése esetén előzetes egyeztetés szükséges a deak17galeria@gmail.com email címen, vagy a +361 266 0482 -es telefonszámon. A kiadvány online is elérhető és letölthető a Deák17 Galéria honlapjáról.

Egy oldal a Városi zöld füzetben

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán
Könyvbemutató másképp
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Dev Patel: A Majomember


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés