bezár
 

irodalom

2018. 09. 26.
A Szépírók Társasága őszi hármasa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szépírók Társasága őszi hármasa A Szépírók Társasága klubsorozatot indít az Örkény Könyvesbolttak közös szervezésben, melyen havonta leehet találkozni a tagokkal. A Szépírók Társasága idén újra megrendezi hagyományos őszi fesztiválját. A kétnapos rendezvény ezúttal két jubileum köré szerveződik: a 100 éve született Lengyel Balázs és Mándy Iván munkásságával a középpontban. Öt év szünet után pedig magántámogatók segítségével a Szépírók Társasága újra kiadhatja Szépíró-díjait.

Szépíró-klub

A Szépírók Társasága klubsorozatot indít az Örkény Könyvesbolttal közös szervezésben, hogy rendszeres találkozási lehetőséget biztosítson tagjai és a program iránt érdeklődők számára. Az egyes klubeseményeknek minden hónap első keddjén saját tematikájuk lesz: az első alkalommal szervezetünk legújabb tagjai mutatkoznak be.

Résztvevők: András László, Mesterházy Balázs, Nyilas Atilla, Sárközi Éva, Szeifert Natália. Moderátor: Czinki Ferenc.

2018. október 2., kedd, 17.00

Örkény Könyvesbolt, Budapest, Szent István körút 26.

 

 

Szépírók Társasága XIV. fesztivál

„Irodalmi szabadságunk finom luxusa...”

A Szépírók Társasága idén újra megrendezi hagyományos őszi fesztiválját. A kétnapos rendezvény ezúttal két jubileum köré szerveződik: a 100 éve született Lengyel Balázs és Mándy Iván munkásságával a középpontban. A rendezvény során kerekasztal-beszélgetések, felolvasások, filmvetítések és koncertek segítségével idézzük meg a két alkotót és műveiket, s értelmezzük szabadon munkásságukat. (A részletes program letölthető innen)

2018. október 12-13., péntek-szombat

Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest, Károlyi M. u. 16.

 

Szépíró-díj

Öt év szünet után magántámogatók segítségével a Szépírók Társasága újra kiadhatja Szépíró-díjait. A kuratórium már meg is kezdte a munkáját, melynek során - az elmúlt évek csendjére tekintettel - az idén hat, a továbbiakban évi két díj odaítéléséről dönt majd. A kuratórium tagjai: Babiczky Tibor, Garaczi László, Tóth Krisztina, valamint konzulensként a Szépírók Társasága elnöksége. Hamarosan beszámolunk a díjak odaítélésének folyamatáról.

2018. november 8., csütörtök, 18.00

FUGA, Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés