bezár
 

irodalom

2018. 10. 09.
Irodalmi szabadságunk finom luxusa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalmi szabadságunk finom luxusa Avagy a Szépírók Társaságának XIV. fesztiválja október 12-13-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az idei év témája Lengyel Balázs és Mándy Iván lesz.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Szépírók Társasága október 12-13-án rendezi meg hagyományos őszi fesztiválját. A kétnapos rendezvény számos programmal készül, melyek középpontjában a 100 éve született Lengyel Balázs és Mándy Iván munkássága áll majd. 

Az első nap programsorozata Mándy Ivánra, művészetére és a kortárs írókra, költőkre gyakorolt hatására fókuszál.

14 órától a Szabadíts meg a gonosztól című filmdráma vetítésével kezdődik a fesztivál, melyet számos kerekasztal-beszélgetés és felolvasás követ.

Többek között Németh Gábor, Saly Noémi, Solymosi Bálint és Vörös István felolvasását hallhatjuk 16 órától, melyet 16.45-től a fiatal írók, Babiczky Tibor, Czinki Ferenc, Kemény Zsófi, Krusovszky Dénes és Mécs Anna, Mándy-motívumok alapján írt szövegeinek előadása követ.

19.15-től Mándy Iván és a film kapcsolatáról Bikácsy Gergely, Darvasi Ferenc, Elek Judit, és Szegő János beszélgetésébe kapcsolódhatunk be, az est zárásaként pedig 21 órától a Balaton együttes lép fel. 

Október 13-án, a fesztivál második és egyben utolsó napján pedig Lengyel Balázs munkássága és annak továbbélése lesz a fókuszpontban.

15.45-től Sándor Iván visszaemlékezését hallhatjuk az íróval való több évtizedes barátságáról, majd 16.25-től a Jelenkor Kiadónál megjelent Két Róma című kötet kapcsán beszélget Babiczky Tibor, Báthori Csaba, Sárközi Éva és Szkárosi Endre.

19.20 és 20.40 között az Újhold Évkönyvekben megjelent szövegekből hallhatunk egy irodalmi összeállítást a kortárs irodalmi élet számos művésze, többek között Kemény István, Kukorelly Endre, Lázár Júlia és Parti Nagy Lajos közreműködésével.

A fesztivál zárása gyanánt 21 órától Tóth Evelin és Kézdy Luca Két nő Rómában. Lengyel Balázs és Nemes Nagy Ágnes nyomában című koncertje lesz hallható. 

A Fesztivál szerkesztői, házigazdái: : Czinki Ferenc, Kéri Piroska, Szkárosi Endre

Időpont: 2018., október 12-13., péntek-szombat

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest, Károlyi M. u. 16.

További információ és a fesztivál teljes programja itt  és itt található.

Fotó: Szépírók Társasága hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés