bezár
 

színház

2018. 10. 16.
Pénteken tartja az évad első bemutatóját a Szegedi Kortárs Balett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken tartja az évad első bemutatóját a Szegedi Kortárs Balett Eseménydús évadot kezd a Szegedi Kortárs Balett, a társulat első bemutatóját, Enrico Morelli Orfeusz és Euridiké című koreográfiáját pénteken láthatja a közönség — közölte az együttes igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Pataki András az évadnyitó társulati ülést követően elmondta, hogy rövid nyári szünetet követően tértek vissza a táncosok a munkához. Június 27-én a Művészetek Palotájában (Müpa) tartották a társulattal immár harmadik közös művét készítő olasz koreográfus, Enrico Morelli darabjának előbemutatóját. Augusztus elején pedig az együtteshez érkező új táncosokkal kezdődtek el az őszi fesztiválszezont megelőző próbák.

Szkéné színház

Augusztus 23-án Szatmárnémetiben tettek eleget egy fesztiválmeghívásnak, majd keszthelyi, pécsi és budapesti vendégjátékokon léptek föl. Az együttes csatlakozott a Szegedi Nemzeti Színház új vezetésének számos kezdeményezéséhez, így a Magyar Dráma Napja alkalmából megnyitották próbatermüket az érdeklődő közönség előtt, majd fölléptek a teátrum alapításának 135. évfordulóját köszöntő gálaesten. Szeptember 30-án félszáz táncegyüttes társaságában a Millenárison, a leendő Nemzeti Táncszínház helyszínén ünnepelték az idén 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot. Október 5-én pedig az együttes egyik legnépszerűbb produkciója, a Carmina Burana belgrádi bemutatójával kezdődött el a Nyugat-Balkáni Kulturális Évad programja.

Pénteken tartják az Orfeusz és Euridiké című darab szegedi bemutatóját, majd az Abszurdiával Nagyváradon vendégszerepel az együttes, október végén pedig Lengyelországban mutatják be a Tavaszi áldozat és a Négy évszak című produkciójukat.

Novemberben és decemberben elsősorban a gyermekközönséget megszólító előadásokat játszanak, felújítják a Diótörőt, melyet Szeged és Budapest mellett Százhalombattán is játszanak majd, és a társulat táncosainak részvételével újra műsorra tűzik az Álomutazó című mesemusicalt, melyet tavaly karácsonykor mintegy 50 ezren láttak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés