bezár
 

film

2018. 11. 03.
Hamarosan kezdődik a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
2018. november 28., Uránia Nemzeti Filmszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai. A 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon idén 300 animációs rövidfilmet és 10 egész estés filmet láthat majd a közönség, köztük Mamoru Hosoda legújabb filmjét, a Mirait  — tájékoztatta az Anilogue a prae.hu művészeti portált.

Az Anilogue Fesztiválra meghívást kapott minden olyan animációs film, amelyet a világ bármely pontján az elmúlt évben felállva tapsolt meg a közönség. Az idén tizenhatodik évadába lépő budapesti animációs seregszemlét egy legendás francia rendező, a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot személyesen nyitja meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban, és egyúttal bemutatja a pesti nézőknek legújabb munkáját. A Dilili à Paris című film a századfordulós francia művészvilág karikatúrája, mely akár az új, magyar animáció, a Ruben Brandt: a gyűjtő tükörképeként is szolgálhat. A két filmet elsőként a budapesti nézők láthatják egymás mellett.

miriri

Mirai

Az Anilogue szervezői idén 300 animációs rövidfilmet és 10 egész estés filmet válogattak be a legjobbak közé, köztük Mamoru Hosoda legújabb filmjét, a Mirait. A nemzetközi fesztivál vetítéseit és kísérőprogramjait az Uránia Filmszínházban és városszerte több helyszínen, többek között a Francia Intézetben, a Lengyel Intézetben és a Három Hollóban tartják. Az Anilogue fókuszában idén Olaszország, Horvátország és Szlovénia állnak, a budapesti közönség idén az Adriai-tenger országaiban termett animációs filmekből kap gondosan válogatott ízelítőt.

További információ a fesztivál honlapján található.

Forrás: 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés