bezár
 

film

2018. 11. 16.
Jean-Luc Godard filmtörténetének könyvbemutatója
Bevezetés egy (valódi) filmtörténetbe
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Jean-Luc Godard filmtörténetének könyvbemutatója A kötettel egy hatalmas vállalkozás veszi kezdetét, amely Jean-Luc Godard különleges filmtörténeti utazásait hét kötetben fogja (magyar nyelven) prezentálni az érdeklődők számára. A könyv bemutatója 2018. december 3-án, hétfőn mutatja be a Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó a budai Nyitott Műhely nagytermében – tájékoztatta a Francia Új Hullám Kiadó a prae.hu művészeti portált. 

“A Bevezetés egy (valódi) filmtörténetbe nem ad rendszeres filmtörténetet, ehelyett filmművészeti alkotásokból kiindulva megvilágít egy bizonyos filmszemléletet, amely kizárólag Jean-Luc Godard filmkészítői gyakorlatában és művészi preferenciáiban gyökerezik. [...] Godard sokat nyilatkozik, és nyilatkozataiból sokat megtudhatunk filmkészítői módszereiről, saját filmjeiről alkotott véleményéről. A könyv azt a pluszt nyújtja ehhez képest, hogy itt Godard a filmtörténetben próbálja megkeresni saját helyét, saját filmjeit más filmek fényében vizsgálja, saját módszereit más módszerekkel összefüggésben tárja föl. Azt kutatja a filmtörténetben, hogy hogyan jöttek létre a különböző kifejezési formák és ezen belül saját kifejezési módjai…” – írja Kovács András Bálint a Filmvilágban megjelent recenziójában.

JLG

A könyvbemutatóhoz kapcsolódón egy Otto Preminger-film, az Ahol a járda véget ér... kerül majd vetítésre, amely szorosan kapcsolódik a Godard-kötethez. A bemutató tervezett résztvevői Pentelényi László szerkesztő és Sárosi Attila filmesztéta lesznek.

A könyvbemutatóról további információk érhetők el a hivatalos Facebook-eseményen.

JEAN-LUC GODARD: BEVEZETÉS EGY (VALÓDI) FILMTÖRTÉNETBE

I. utazás: A remény birtokában (Kifulladásig / A kis katona)

(Szerzőifilmes Könyvtár 6. kötet, fordította: Magyari Andrea)

Kép: Francia Új Hullám Kiadó

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Levine: Csekély esély
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról
David Wark Griffith: Letört bimbók
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés