bezár
 

film

2018. 11. 16.
Jean-Luc Godard filmtörténetének könyvbemutatója
Bevezetés egy (valódi) filmtörténetbe
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Jean-Luc Godard filmtörténetének könyvbemutatója A kötettel egy hatalmas vállalkozás veszi kezdetét, amely Jean-Luc Godard különleges filmtörténeti utazásait hét kötetben fogja (magyar nyelven) prezentálni az érdeklődők számára. A könyv bemutatója 2018. december 3-án, hétfőn mutatja be a Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó a budai Nyitott Műhely nagytermében – tájékoztatta a Francia Új Hullám Kiadó a prae.hu művészeti portált. 

“A Bevezetés egy (valódi) filmtörténetbe nem ad rendszeres filmtörténetet, ehelyett filmművészeti alkotásokból kiindulva megvilágít egy bizonyos filmszemléletet, amely kizárólag Jean-Luc Godard filmkészítői gyakorlatában és művészi preferenciáiban gyökerezik. [...] Godard sokat nyilatkozik, és nyilatkozataiból sokat megtudhatunk filmkészítői módszereiről, saját filmjeiről alkotott véleményéről. A könyv azt a pluszt nyújtja ehhez képest, hogy itt Godard a filmtörténetben próbálja megkeresni saját helyét, saját filmjeit más filmek fényében vizsgálja, saját módszereit más módszerekkel összefüggésben tárja föl. Azt kutatja a filmtörténetben, hogy hogyan jöttek létre a különböző kifejezési formák és ezen belül saját kifejezési módjai…” – írja Kovács András Bálint a Filmvilágban megjelent recenziójában.

JLG

A könyvbemutatóhoz kapcsolódón egy Otto Preminger-film, az Ahol a járda véget ér... kerül majd vetítésre, amely szorosan kapcsolódik a Godard-kötethez. A bemutató tervezett résztvevői Pentelényi László szerkesztő és Sárosi Attila filmesztéta lesznek.

A könyvbemutatóról további információk érhetők el a hivatalos Facebook-eseményen.

JEAN-LUC GODARD: BEVEZETÉS EGY (VALÓDI) FILMTÖRTÉNETBE

I. utazás: A remény birtokában (Kifulladásig / A kis katona)

(Szerzőifilmes Könyvtár 6. kötet, fordította: Magyari Andrea)

Kép: Francia Új Hullám Kiadó

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nagy Zoltán: Szép csendben
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Julian Fellowes: Downton Abbey

Más művészeti ágakról

Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
irodalom

Huszonegyedik #12 Huszonegyedik #12
A Másik domesztikálása
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés