bezár
 

film

2018. 11. 23.
Filmalapos támogatással készül Krasznahorkai Balázs első mozifilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Filmszakmai Döntőbizottság 289 millió forint támogatást szavazott meg Krasznahorkai Balázs A völgy címmel készülő első mozifilmje gyártására – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap a prae.hu művészeti portált.

A völgy egy apa-fiú történet, egy magashegyi tájakon játszódó, jelenbéli ballada. Egy erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik tizenöt éve nem látott kamasz fiával, s rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz. 

Krasznahorkai Balázs az SZFE-n diplomázott, több rövidfilmet és az erdélyi magyar özvegyasszonyok sorsát megmutató Omori asszonyok című dokumentumfilmet is rendezőként jegyzi.

A völgy operatőre Réder György, producerei Reich Péter és Szántó Gábor. A forgatás a tervek szerint 2019 tavaszán kezdődik erdélyi és magyarországi helyszíneken. A forgatókönyvet a rendező Lovas Balázzsal és Lengyel Balázzsal közösen írta.

A Filmalap számos elsőfilmes rendező bemutatkozását támogatta az elmúlt években, köztük volt a kultfilmmé vált VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a fesztivál- és nem kevésbé közönségkedvenc Liza, a rókatündér, az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Saul fia, valamint a Cannes-ban díjazott Egy nap című film is, mely versenyben van az Európai Filmakadémia díjáért a legjobbnak tartott hat európai elsőfilm között.

Fotó: Réder György

Forrás: MNF

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés