bezár
 

zene

2018. 11. 25.
Svájcban vendégszerepel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Svájcban vendégszerepel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Két hangversenyt ad Svájcban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Hamar Zsolt vezényletével, november 27-én a zürichi Maag-Halleban, másnap a luzerni KKL Koncertteremben lépnek fel. 

A hangversenyeken Veress Sándor Threnos - in memoriam Bartók Béla című műve, Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenye a svájci-kínai származású Louis Schwizgebel előadásában, valamint Liszt Faust-szimfóniája hangzik el. 

Klasszikus kedvencek 2018.

Veress Sándor a Bartók utáni magyar zeneszerző-generáció egyik jeles tagja, kísérletező kedvű, invenciózus zeneszerző volt, aki Threnos című művét Bartók emlékére komponálta 1945-ben. Liszt a pályáját zongoraművészként kezdte, így ismerte meg őt egész Európa. Csak később kezdett el foglalkozni a zeneszerzéssel, s zongoraversenyei mutatják meg legjobban a kétféle tevékenység egységét, mert ezeket a műveket nemcsak megírta, hanem játszotta is - közölte az együttes az MTI-vel. 

A zürichi közönség számára Hamar Zsolt nem ismeretlen, hiszen a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója a Zürichi Operában 2007-ben debütált, sikere pedig több évre szóló szerződést eredményezett.

A svájci turnén elhangzó darabok közül Veress Sándor művét és Liszt Esz-dúr zongoraversenyét a budapesti közönség 2019. február 22-én a Müpában hallhatja Hamar Zsolt vezényletével és Mariangela Vacatello olasz zongoraművész előadásában.

 

nyomtat

További írások a rovatból

A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
Colin Stetson a Trafóban

Más művészeti ágakról

irodalom

A művek ütötte rés (rövid emlékezés az elhunyt költőre) A művek ütötte rés (rövid emlékezés az elhunyt költőre)
Tandori Dezső (1938. december 8. -- 2019. február 13.)
Yorgos Lanthimos: A kedvenc
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Orangután Te hogyan folytatnád? - Orangután
Lakatos István része


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés