bezár
 

zene

2018. 11. 25.
Svájcban vendégszerepel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Svájcban vendégszerepel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Két hangversenyt ad Svájcban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Hamar Zsolt vezényletével, november 27-én a zürichi Maag-Halleban, másnap a luzerni KKL Koncertteremben lépnek fel. 

A hangversenyeken Veress Sándor Threnos - in memoriam Bartók Béla című műve, Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenye a svájci-kínai származású Louis Schwizgebel előadásában, valamint Liszt Faust-szimfóniája hangzik el. 

Klasszikus kedvencek 2018.

Veress Sándor a Bartók utáni magyar zeneszerző-generáció egyik jeles tagja, kísérletező kedvű, invenciózus zeneszerző volt, aki Threnos című művét Bartók emlékére komponálta 1945-ben. Liszt a pályáját zongoraművészként kezdte, így ismerte meg őt egész Európa. Csak később kezdett el foglalkozni a zeneszerzéssel, s zongoraversenyei mutatják meg legjobban a kétféle tevékenység egységét, mert ezeket a műveket nemcsak megírta, hanem játszotta is - közölte az együttes az MTI-vel. 

A zürichi közönség számára Hamar Zsolt nem ismeretlen, hiszen a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója a Zürichi Operában 2007-ben debütált, sikere pedig több évre szóló szerződést eredményezett.

A svájci turnén elhangzó darabok közül Veress Sándor művét és Liszt Esz-dúr zongoraversenyét a budapesti közönség 2019. február 22-én a Müpában hallhatja Hamar Zsolt vezényletével és Mariangela Vacatello olasz zongoraművész előadásában.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Ivan & The Parazol lemezbemutató koncert, Akvárium Klub, 2019. 05. 03.
Ken Vandermark és a Marker koncertje a Grencsó Kollektíva tagjaival
zene

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja

Más művészeti ágakról

építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés