bezár
 

film

2018. 12. 03.
Gyerek- és ifjúsági fődíjat nyert Schwechtje Mihály első játékfilmje Tallinnban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyerek- és ifjúsági fődíjat nyert Schwechtje Mihály első játékfilmje Tallinnban Elnyerte a gyerek- és ifjúsági szekció fődíját Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján Tallinnban, ahova meghívást kaptt. A szombat esti díjátadón a Just Film elnevezésű gyerek- és ifjúsági kategória fődíjával jutalmazták.  

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) főszereplője, Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent számára, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj.  A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története.

Schwechtje Mihály az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével szerepelt a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, előtte pedig az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, valamint számos kisjátékfilmet jegyzett már.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a KMH Film gyártásában készült, koproducerei Osvárt Andrea, Petrányi Viktória, Galambos Zoltán és Jancsó Dávid, forgalmazója a Vertigo Média. A film világpremierje augusztusban a montreali filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjában volt. Azóta többek között szerepelt a cottbusi filmfesztiválon is. A film szeptember 13-án került a magyar mozikba.

A kép forrása a Vertigo Média facebook-oldala.

 

nyomtat

További írások a rovatból

Goda Krisztina: BÚÉK
Lars von Trier: A ház, amit Jack épített
Bryan Singer / Dexter Fletcher: Bohém rapszódia

Más művészeti ágakról

irodalom

Lesznai Anna szoknyájától indult, NDiaye regényeiig jutott Lesznai Anna szoknyájától indult, NDiaye regényeiig jutott
Földes Györgyi Test-szöveg-test című könyvének bemutatója
színház

Az artisztika fellegvára Az artisztika fellegvára
A Fővárosi Nagycirkusz története a kezdetektől napjainkig
Csapody Kinga adventi mesekönyvről, régi-új kedvencekről és nagy meglepetésekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés