bezár
 

zene

2018. 12. 04.
Negyedszer rendezik meg a Cziffra Fesztivált februárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyedszer rendezik meg a Cziffra Fesztivált februárban Negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György Klasszikus Zenei Fesztivált február 17-től 25-ig Budapesten.

„Komplex örökséget hagyott ránk Cziffra György. Egyedülálló volt, ahogy a hangszerét, a zongorát kezelte, amilyen megoldásokat alkalmazott. Az elmondások alapján zongoraórái is fantasztikusak voltak, úgy tudta a tudást átadni, hogy megmutatta, ami a legjobb, illetve egyedi elgondolásokat sugallt a növendékeknek" – hangsúlyozta Káel Norbert zongoraművész az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Klasszikus kedvencek 2018.

Mint Besszer Szilvia, a Cziffra Fesztivál rendezője elmondta, Káel Norbert főszereplésével bárestet is tartanak a rendezvényen február 22-én. Ezen az estén a húszas-harmincas évek bárzongorázását idézik meg.

A világhírű magyar zongoraművész, a huszonnégy évvel ezelőtt Párizsban elhunyt Cziffra György életét egy tematikus kiállításon mutatják be a Molnár C. Pál Galériában. Besszer Szilvia szólt arról, hogy a tárlat a művész életének különböző szemelvényeit kíséri végig, interaktív módon is. A kiállításhoz a Magyarországon élő család mellett ismeretlenek is számos relikviát adtak.

A fesztiválnak a főszervező MOM Kulturális Központ mellett a Zeneakadémia Nagyterme és a Müpa, a február 17-i koncertnek és filmvetítésnek az Óbudai Társaskör ad otthont.

A kép illusztráció, forrás: pixabay

nyomtat

További írások a rovatból

Felismeréstől a hangkeltésig
Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 8-9.
Donizetti: Rita - A hagyományteremtő vacsoraopera

Más művészeti ágakról

art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
69. Berlinale, 2019. február 7-17.
69. Berlinale, 2019. február 7-17.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés