bezár
 

irodalom

2018. 12. 14.
Harag Anita és Fekete Ádám Petri György-díjátadója
2018. december 22. 18h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harag Anita és Fekete Ádám Petri György-díjátadója 2018. december 22-én a Petri György Kuratórium  átadja a 2017 és 2018 Petri-díjakat. 2018 áprilisában döntött a 2017-es díjazott személyéről: Fekete Ádám nyerte el a Petri György-díjat. 2018 novemberében pedig Harag Anita.

2018 novemberében három alkotó került a fináléba: Harag Anita prózaíró, Új Krisztina költő, Kállay Eszter költő, akik közül Harag Anita kapott Petri György-díjat.

A Petri-díj kitüntetettje kettős jutalomban részesül: egyrészt megkapja Jovánovics György szobrászművész Petri-bagatell című művét, másrészt a Magvető Kiadó megjelenteti a szerző első kötetét.

jovánovics

Jovánovics György: Petri-bagatell

Az idei díjátadó ünnepség keretében a díjnyertes és a fináléba jutott jelöltek felolvasása mellett a tavalyi díjazott, Fekete Ádám kötetének bemutatójára is sor kerül.

Petri György halálának tizedik évfordulóján hozta létre az N&n galéria a Petri György-díjat, amelyet évente a költő születésnapján adnak át. A díjra olyan – elsősorban fiatal – költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága.

A Petri György-díj kuratóriumának tagjai 2018-ban Forgách András, Keresztury Tibor, Kornis Mihály, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs. Jelölőbizottság segíti a kuratórium munkáját, tagjai: Áfra János, Csuhai István, Pályi Márk.

Díjátadó és könyvbemutató: 2018. december 22. szombat 18.00 

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

A képek forrása a a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapja és a sajtóanyag.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Pozícióvakság és katasztrófapornó
irodalom

Hiszek az ihletben Hiszek az ihletben
Interjú Térey Jánossal
irodalom

Diverz megoldások közelképekre Diverz megoldások közelképekre
Pungor András, A hetedik nap a papáé, Budapest, Scolar Kiadó, 2019

Más művészeti ágakról

színház

Csontdaráló Csontdaráló
Kele Fodor Ákos: Az egyse. Comico-tragicus fekete daljáték a legnagyobb bocsánatos bűnről
Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség
színház

Horror Otthon Horror Otthon
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak előadása
Interjú Zurbó Dorottya dokumentumfilm-rendezővel az univerzális történetek megkereséséről, a nézőkhöz vezető útról és a kitartás szerepéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés