bezár
 

színház

2019. 01. 10.
Danis Lídia kapta a Domján Edit-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Danis Lídia kapta a Domján Edit-díjat Nem számított a Domján Edit-díjra Danis Lídia színművész, aki a vidéken játszó tehetséges fiatal színésznők művészetének elismerésre alapított kitüntetést vehette át

A Domján Edit Alapítvány a vidéken játszó tehetséges fiatal színésznők művészetének elismerésére hozta létre a díjat, amelyet évente egyszer adnak át Domján Edit színművész születésnapjához kötődően. A kitüntetés odaítéléséről a vidéki színházak javaslatai alapján dönt a kuratórium. A színművész a díjat Tatabányán, a Macbeth december 21-i előadása után vehette át. A díj méltatásában kiemelték sokszínű és sokrétű alakításait a naivától a cserfes szolgálólányon és a díván át a görnyedt hátú boszorkányig.

Danis Lídia jelenleg a tatabányai Jászai Mari Színház társulatának tagja. 2004-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd a Vígszínházban eltöltött éveket követően három szegedi évad után 2014-ben a Jászai Mari Színház első önálló társulatának alapító tagja lett.

A kép forrása a tatabányai Jászai Mari Színház - Népház honlapja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Ricotta a TRIP Hajón
Antal Attila–Jobbágy Bernadett–Pál Dániel Levente: Akkor majd a gólya
színház

A halál geometriája A halál geometriája
Enyedi Éva: Lear halála – a Miskolci Nemzeti Színház előadása a Játékszínben
A 3G Színház Öröm és boldogság-előadása a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Carmen az Erkel Színházban
zene

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés